Vesti Novi Sad

Nakon ukidanja linije BG-NS, vozom više ni do Zrenjanina

voz novi sad

Civilni železnički saobraćaj između Novog Sada i Zrenjanina, ukinut je prošle sedmice, a nadležne institucije još uvek nisu izašle sa zvaničnim informacijama o ovoj odluci.

“Novosti” i 021 nezvanično saznaju da je do ukidanja linije između Novog Sada i Zrenjanina navodno došlo zbog rasterećenja pruge.

Drugim rečima, pravi se prostor za teretne kompozicije koje se nakon zatvaranja pruge Beograd-Novi Sad sada preusmeravaju kroz Banat.

Ukidanje ove vozne linije stvoriće velike probleme učenicima srednjih škola iz opštine Zrenjanin koji putuju iz okolnih sela Lukićeva, Orlovata, Tomaševca, Perleza, Uzdina i Kovačice.

Inače, putničkog železničkog saobraćaja između Novog Sada i Zrenjanina nije bilo 12 godina, dok nije ponovo pokrenut u oktobru prošle godine. Pruga u dužini od 80 kilometara je obnovljena, a uvedeni su i novi ruski dizel-motor vozovi.

Podsetimo, od 1. februara je obustavljen železnički saobraćaj između Novog Sada i Beograda zbog radova na pruzi. Vozovi neće saobraćati zbog radova na pruzi kod Stare Pazove i izgradnje vijadukta i tunela kod Čortanovaca, a moguće je da će prekid saobraćaja trajati do 2022. godine. Radove izvodi ruska kompanija “RŽD Internešenel”.

Ovaj prekid je doveo u nepriliku meštane Banstola i Čortanovaca, jer su ostali bez veze sa Novim Sadom. Zbog toga su tražili da GSP uvede liniju do ovih naselja.

Kako je dovraga moguće da srpski voz ide 20 km/h i da ispadne iz šina!?

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

15 Shares
Share via
Copy link