Dogadjaji Festivali

Novi Sad uskoro postaje grad jazz-a

Novosađani će imati priliku da uživaju jazz muzici na 17. Novosadskom jazz festivalu od 12. do 14. novembra. Dan pre festivala, 11. novembra će biti uvodno veče u Studiu M, u okviru emisije M-Ključ, a ulaz će biti besplatan.

– Srećan sam što imamo uvodno veče, pred sam festival i drago mi je što ovaj festival podržava kvalitetne lokalne muzičare – kaže član Saveta festivala Adam Klemm.

U utorak 11. novembra od 20 časova u Studiju M će biti promocija novog CD-a benda Kvantno polje u izdavaštvu Studentskog kulturnog centra, ali i izvođenje muzičkih bendova Dharma i Chewbakka 4.

Ljubitelji vokalnog džeza će moći da uživaju u omiljenoj muzici tokom čitavog festivala, jer će svakog dana festivala biti po nešto od vokalnog džeza. Osim jazz muzike, koja je sastavni deo festivala, u okviru pratećeg programa će biti radionice, izložbe, ali i promocija knjige.

I ove godine Novosadski jazz festival sa centrom za socijalni rad organizuje radionicu  za decu koja ne žive u najboljim okolnostima. Radionica će biti 6. novembra od 20h u Katoličkoj porti 5.

– Ovim radionicama festival želi da pokaže i toj deci da mogu biti deo boljeg sveta i to uz pomoć muzike – kaže izvršna producentkinja festivala Vesna Kaćanski i dodaje da je festival prethodnih godina prepoznao talenat jednog dečaka, koji je nakon radionice upisan u muzičku školu.

U ponedeljak, 9. novembra od 20h u Katoličkoj porti 5 će biti veče posvećeno sećanju na Josipa Lorbeka koji je svirao u Big Band-u i bio prijatelj festivala.

Promocija knjige “Isceljujuća moć bluza” autora Tibora Nađa je zakazana za utorak, 10. Novembra od 20 časova u Katoličkoj porti 5.

Ulaznice za Novosadski jazz festival možete podići na blagajni SNP-a, a cena pojedinačne iznosi 800 dinara, dok je 2.000 dinara komplet.

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link