Magazin Novi Sad

Novi Sad kao divlji zapad, načelnike policije hapse, navijači šuruju sa vlasti, ubistva na ulicama

novi-sad-kriminal
Foto:Nova.rs,privatna arhiva, printscreen/Youtube

Hapšenje policijskog generala i načelnika novosadske policije Slobodana Malešića iznenadilo je srpsku javnost, pogotovo što je reč o čoveku čiji se dolazak na čelo PU Novi Sad dugo očekivao.

Nakon što je dotadašnji načelnik policije Milorad Šušnjić smenjen, a kome se sudi za zloupotrebe službenog položaja, na njegovo mesto postavljen je upravo Malešić uz najave da će se konačno obračunati sa kriminalom u tom gradu, piše portal Nova.rs.

milorad šušnjić
Printscreen

Malešićevom dolasku u Novi Sad prethodio je niz skandala dotadašnjeg načelnika Šušnjića, zbog kog je samo iz PU Novi Sad otišlo oko 30 policajaca i inspektora.

Malešić je slovio kao čovek koji poslat da zavede red na novosadskim ulicama i počisti prljavštinu iza svog prethodnika.

Tabloidi su ga slavili kao srpskog Eliot Nesa koji je “stao na put Kavačkom klanu u Novom Sadu”, “uhapsio Darka Eleza” i Slobodana Milutinovića Snajpera, dok su ga opozicioni političari povezivali sa kosovskim biznismenom Zvonkom Veselinovićem, koji takođe živi u Novom Sadu.

Međutim, Novi Sad je i pored Malešića nastavio da bude grad “navijačkih obračuna” i sporadičnih pucnjava u kojim su mete mahom “od ranije poznate policiji”, a motivi za na napad “neraščišćeni računi”.

Navijački milje centralna tačka

sloba-snajper
Foto: Nova.rs

Svim pucnjavama je zajednički upravo taj “navijački” milje, koji ima najmanje veze sa sportom, ali je blisko povezan sa reketašenjem, trgovinom narkotika i nasilničkim ponašanjem.

Većina žrtava odbija da učestvuje u istrazi i da policiji otkrije detalje koji bi pomogli oko otkrivanja počinioca, već se ovakvi obračuni zatim nastavljaju dalje na ulicama grada.

I hapšenje Slobodana Milutinovića Snajpera, nezvaničnog vođe većeg dela navijača FK “Vojvodina” koji se nalazi pod istragom zbog otmice, protivpravnog lišenje slobode, zlostavljanja i mučenja i ugrožavanje sigurnosti, dodatno je ustalaso navijačke redove i borbu za lidersku poziciju.

Mada se upravo se Malešiću pripisuje spremnost da uhapsi Milutinovića, činjenica je da je Snajper uhapšen kada je “pušten niz vodu” od strane lokalnog SNS, za koji je odrađivao razne poslove u predizbornim kampanjama.

Ubistvo MMA borca

uros_stefanovic-pucnjava-de
Foto: Printscreen/Youtube

Najveći “potres” u novosadskom kriminalnom miljeu za vreme Malešića je svakako ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića, ubijenog prilikom pokušaja ubistva njegovog poslodavca, “kontraverznog biznismena” Gorana Kovačevića Goranca.

Stefanović je nastradao zaklanjajući telom Goranca koji je, u sačekuši ispred zgrade u kojoj živi, ranjen u ruku.

Za Goranca i samog “od ranije poznat policiji”, svojevremeno osuđivanog zbog trgovine narkotika, se navodi da je čovek koji obavlja “prljave poslove za SNS”, tvrdili su svojevremeno iz Stranke slobode i pravde.

Podsetimo, Malešić je priveden zbog sumnje da je trgovao uticajem, a sem njega, uhapšeni su još dva policijska šefa i jedan biznismen iz Prijepolja.

Slobodan-Malesic-foto-Nenad-Mihajlovic
Foto: Nenad Mihajlović

Malešić se tereti da je osnovao kriminalnu grupu koja je štitila porodicu uhapšenog privrednika Dženana Kujevića, da se tražio da se elimiše krivična prijava za nasilje u porodici koja je podneta protiv rođaka Kujevića, ali i da skinuo osobu sa pojačanom nadzora policije.

Navodi se da su za to od Kujevića dobijali novac, a njima je nakon saslušanja određen pritvor.

Načelnik novosadske policije pre 5 godina bio pod istragom zbog bentlija Ivice Dragutinovića

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

310 Shares
310 Shares
Share via
Copy link