Luftika je vaš vodič kroz Novi Sad koji postoji od maja 2015. godine. Od tada smo se trudili da pratimo gradska dešavanja, da pišemo o predstavama, izložbama i tribinama, da vas obradujemo kartama za koncerte i pozorišta, da vam pišemo o novim restoranima i poznatim Novosađanima. Sigurni smo da smo u ovome uspeli, i sa zadovoljstvom možemo da seosvrnemo na ovogodišnji rad i sumiramo utiske. Upravo zbog toga, izdvojili smo nekoliko događaja i zanimljivih dešavanja koji su ispunili ovu godinu.

Pekara za pse

U našem gradu je u junu otvorena prva pekara za pse u Srbiji. U pekari Vaf u centru grada možete pronaći ukusne poslastice za vaše ljubimce, kao i torte i obroke. Više o pekari za pse možete saznati ovde, a ovo je događaj o kojem je Luftika prva izveštavala.

Exit

Na ovogodišnjem festivalu po kojem je naš grad prepoznatljiv, oboren je rekord po broju posetilaca. Igralo se uz odlične žurke do jutra, pala je i prosidba na bini, a u Novom Sadu su bile svetske zvezde kao i veliki broj stranih turista. Pročitajte kako je bilo na Exitu2015 ovde.

Dani Brazila

Izveštavati sa Dana Brazila u Novom Sadu, ove godine nije bilo ni malo lako, ali je bilo fenomenalno. Pljusak, nevreme, i raspoloženi igrači i plesačice. Ljudi u pasažima koji su nakon nekog vremena izašli i pridružili se plesačima na letnjem pljusku. Događaj za pamćenje, a kako je bilo, možete pogledati ovde.

dani-brazila-II-5
Foto: Jovana Rakić

Festival uličnih svirača

Događaj koji nas je nakon letnje pauze ponovo okupio u Novom Sadu. Odlični izvođači, lep provod, lepo vreme i veseli ulični svirači učinili su da ovogodišnji festival bude nezaboravan. O tome kako je nama bilo na Festivalu uličnih svirača možete saznati ovde.

ulicni-sviraci-drugi-dan
Izvor: FUS

Koncert godine

Hladno pivo, Goblini, Partibrejkersi i Ritam nereda samo su neka od imena koja su ovog decembra grejala novosadsku publiku. Na najvećem rok koncertu bilo je veselo do jutarnjih časova, a ko je sve nastupao i kako je izgledao Koncert godine 2015 saznajte ovde.

Fotografije

Na našem sajtu možete pronaći najlepše fotografije Novog Sada. Za vas smo pravili foto priče sa Štranda, sa bazena, napravili smo kolekciju najlepših jesenjih fotografija, a čim padne prvi sneg očekujte i najlepše slike belog Novog Sada. Do tada, uživajte u ovim jesenjim.

jesen-dunavski-park-djordje-acamovic
Đorđe Aćamović

Najlepši

Ko su najlepše Novosađanke i ko su najbolji frajeri u Novom Sadu, tekstovi su koji su izazvali vašu veliku pažnju. O ukusima ne vredi raspravljati, a mi smo pokušali da pronađemo naše sugrađane za koje smatramo da su zaslužili da se nađu na ovoj listi. Sa nekim našim izborima ste se složili, sa nekim ne. Podsetite se kako je to izgledalo.

Hrana

Liste najboljih sendviča, pica, bureka i palačinki su se nizale ovih meseci. Hvala vam što dopunjavate naše liste i činite ih boljim. Trudićemo se da i dalje redovno pišemo o najboljim restoranima, poslastičarnicama i kafeima u Novom Sadu, a vi se podsetite gde su u našem gradu najlepše pice parče.

adrijana-pizza-novisad
Foto: privatni album

Budućnost

I za kraj, pisali smo o tome kako će naš grad izgledati za 5 godina. Most za pešake, Dino park i novi bioskop, neki su od noviteta koji nas očekuju, a ceo tekst možete pročitati ovde.

 

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here