Dogadjaji Festivali

Novi Sad ponovo postaje tango grad

Kraj avgusta u Novom Sadu, sada već tradicionalno, rezervisan je za argentinski tango. Treći međunarodni Festival „Novi Sad – Tango grad“, koji će se održati od 25. do 28. avgusta, donosi nam naučna predavanja u Galeriji Matice srpske, koncert u Sinagogi, sate i sate plesa na obali Dunava, terasi Petrovaradinske tvrđave i u dvorani Eđšeg, najlepšem plesnom prostoru u Novom Sadu.

Biće to prilika da u tango muzici i plesu uživaju kako tangerosi iz zemlje i inostranstva tako i svi Novosađani koji vole nauku, muziku i agrentinsku kulturu uopšte. Tangerosi će imati priliku da na praktičnim radionicama nauče nešto novo od argentinskih tango maestrosa Selve Mastroti i Marsela Ramera, koji prvi put dolaze u Istočnu Evropu.

tango

Međunarodni festival „Novi Sad – Tango grad“ organizuje Udruženje „Todo Tango“ uz podršku Ambasade Argentine u Beogradu, Uprave za kulturu Grada Novog Sada i Turističke organizacije Grada Novog Sada. Partneri festvala su Galerija Matice srpske i Kulturni centar Novog Sada. Festival je sastavni deo programa „Novi Sad 2021“ kojim se grad Novi Sad kandiduje za titulu evropske prestonice kulture 2021. godine.

„Todo Tango“ je prvo i jedino udruženje u Vojvodini i drugo najstarije udruženje u Srbiji koje isključivo neguje tradicionalni argentinski tango.

Još dešavanja u Novom Sadu potražite ovde

 

Luftika
Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow