novi-sad-kiosci
Foto: 021.rs
Novi Sad

Zašto je Novi Sad preplavljen kioscima?

Grad Novi Sad bio je primoran da, na osnovu izgubljenog sudskog spora, vrati na ulice kioske koji su pre 12 godina nelegalno sklonjeni.

Poslednjih sedmica na ulicama je vidno veći broj kioska na neobičnim lokacijama, a u Gradskoj upravi su za taj portal naveli da su svi kiosci postavljeni u skladu sa važećim aktima, na odgovarajućim lokacijama, piše 021.

Neke od tih lokacija su Trg republike, Dunavska ulica, ispred Pošte, kao i ispred Norka, kod Futoške pijace…

Kako za 021 objašnjava gradonačelnik Miloš Vučević, spor koji je trajao godinama sa „Štampa komercom“ došao je na naplatu i košta Grad između milion i dva miliona evra. Doneta je odluka koja, kaže Vučević, Gradu nanosi manje štete.

„Mogli smo da biramo. Da li da isplatimo više od milion evra iz budžeta i možda ugrozimo finansiranje boravka dece u privatnim vrtićima, neke od kapitalnih projekata, Evropsku prestonicu kulture ili Opens – ili da vratimo te trafike. Nije reč o nekoj novoj politici Grada, već su nas stigli stari predmeti, kao što nas je stigao i spor sa izgradnjom Bulevara Evrope, sa autobuskom stanicom ATP, eksproprijacije još iz sedamdesetih godina“, navodi gradonačelnik Novog Sada.

Kako pojašnjava, kiosci će na ulicama Novog Sada biti postavljeni pet godina.

„Nisam srećan zbog toga, ali mislim da je bolje da imamo 10 ili 20 trafika više nego da izgubimo dva miliona evra iz budžeta“, smatra Vučević.

Inače, ovaj spor je nastao u vreme kad je grad vodila Maja Gojković i nije jedini koji stiže na naplatu aktuelnoj vlasti.

Novosađanka velikog srca čuva napuštene pse od zime

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku