Festivali

Novi Sad, grad plesa

Novi Sad će uskoro postati grad plesa, jer će od 20. do 22. novembra biti održano međunarodno takmičenje u plesu, Dance fest.

Ovo je plesna manifestacija koja okuplja ljubitelje plesa, plesače, trenere, koreografe i renomirane svetske stručnjake iz ove oblasti. Cilj festivala je stvaranje uslova za promociju mladih talenata, mladih autora, razmenu ideja i podršku umetnicima u plesnoj umetnosti. Svi učesnici će imati priliku da, osim plesa, promovišu i svoje nacionalno nasleđe, tradiciju i kulturu. Festival ima takmičarski i revijalni karakter.

Dance fest namenjen je deci i omladini, ali i roditeljima, nastavnicima, svim građanima koji brinu o pravilnom i zdravom odrastanju dece preporučujući im i usmeravajući ih na kvalitetne kulturne sadržaje. Osim takmičenja u različitim kategorijama plesa, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za ugodan boravak u našem gradu. Programom festivala predviđene su i vanscenske aktivnosti u vidu edukativnih seminara, prezentacije klubova i upoznavanje sa gradom domaćinom.

Festival je prvi put održan 08.11.2009. godine bez podrške komercijalnih sponzora i medija, isključivo inicijativom, entuzijazmom i željom organizatora da stvore fizički i psihički zdravu decu koja će imati pozitivnu sliku o sebi i svetu koji ih okružuje. Festival je počeo kao festival regionalnog karaktera i u samo dve godine održavanja je  prerastao u festival ne samo evropskog, već svetskog karaktera

Kao pokazatelj rasta festivala se može uzeti i sve veća zainteresovanost stručne javnosti za učešće na festivalu, pa je i ove godine planirano da sudijski žiri čine priznati internacionalni plesni stručnjaci čija će imena biti naknadno objavljena. Dance Fest se već šestu godinu za redom održava u sportsko poslovnom centru Vojvodina-(SPENS).

Pravo učešća imaju svi plesni studiji,škole,grupe ili pojedinci bez obzira iz koje zemlje ili plesnog saveza ili asocijacije dolaze; festival je otvoren za sve ljude dobre volje i pozitivne energije

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
Share via
Copy link