Vesti Novi Sad

Novi Sad dobija novi podzemni prolaz?

Priča se po gradu da Novi Sad dobija novi podzemni prolaz – između SNP, Hotela „Centar“ i Nju Norka.

Plan izgradnje višespratne garaže u Šafarikovoj ulici, ali i podzemnog prolaza na uglu Uspenske i Jevrejske ulice, izložen je na javni uvid u Skupštini grada

novi-sad-leto-milutinovic
Foto: Aleksandar Milutinović

Kako se navodi u nacrtu plana koji je sada na uvidu, garaža će imati parking u suterenu, prizemlju i četiri sprata sa kapacitetom od 350 mesta, a uz nju će biti sagrađen i poslovni objekat do četiri sprata naslonjen uz sam Hotel Centar. Ovo je veći kapacitet garaže od onog koji je predviđen u arhitektonskom projektu „Hotela Centar i javne garaže“ koji je napravio tim predvođen arhitektom Branislavom Mitrovićem. Ipak, ne mora da znači da će plan biti i ispoštovan, jer Hotel „Centar“ do kraja nije izgrađen prema nacrtu.

Dodajmo da Grad za ovu godinu nije planirao izgradnju garaže, nego samo otkup parcela i objekata gde će se ona nalaziti. Ranije je bilo procenjeno da je za gradnju garaže potrebno 312 miliona dinara.

novi_sad_zmaj_jovina
Foto: Aleksandar Milutinović

Inače, plan ne obuhvata samo garaže nego i blok zgrada koji se naslanja na Jevrejsku ulicu i tu je planirano rušenje nekoliko postojećih zgrada i izgradnja trospratnica na njihovom mestu.

Aleksandar-milutinovic-novisad
Foto: Aleksadndar Milutinović ©

Zanimljivo je i da su urbanisti kao mogućnost predvideli da se na uglu Uspenske i Jevrejske ulice, odnosno između Srpskog narodnog pozorišta, Hotela „Centar“, Nju Norka i nedovršene Poštanske štedionice napravi podzemni prolaz kako bi ubrzao protok saobraćaja na ovoj prometnoj raskrsnici i povećala bezbednost pešaka.

Plan će na javnom uvidu biti do 13. marta.

izvor: 021.rs, agencije,

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Privacy Preference Center

  Kolačići

  Oglasi

  Kolačići oglašivača prikazuju relevantnije oglase.

  Google Adsense, Httpool

  Analitika

  Analitičke podatke koristimo da dobijemo sliku o tome šta posetioce na sajtu zanima.

  Google Analytics, Google Tag Manager

  Other

  Društvene mreže

  Kolačići koje koriste društvene mreže na koje ste ulogovani

  Facebook, Twitter