Uncategorized

Na mestu prekrečenog Remedovog niče novi misteriozni mural

Na zidu preko puta Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj, gde se do pre dve godine nalazio Remedov mural “Jedina istina”, radi se novi.

Novinari portala 021 pokušali su da saznaju ko stoji iza njega, ali radnici koji oslikavaju zid nisu želeli da odgovaraju na novinarska pitanja.

Radnici su odbili i da kažu za koga to rade, navodeći da ni to ne smeju da nam otkriju. Na insistiranje novinara da ih spoje sa nalogodavcem, radnici su obećali da će šefu reći da su se novinari raspitivali i da će nas on potom kontaktirati, ali do objavljivanja teksta niko se nije javio.

U gradskoj upravi takođe nema nikakvih informacija ko je autor novog murala ili crteža.

Radnici koji su crtali su reporteru 021.rs i pored anonimnosti ipak objasnili da crtaju scenu iz starog Novog Sada, navodno Njegoševu ulicu u kojoj će biti nekoliko poznatih ličnosti iz istorije grada.

Podsetimo da se ovaj mural ili crtež pravi na mestu gde se godinama nalazio mural “The only truth” francuskog umetnika Remeda, a koji su još uvek nepoznate osobe uz pomoć dizalice prekrečile februara 2017. godine. Mada je gradska vlast posle više protesta građana najavila istragu, počinilac do danas nije pronađen.

Nekoliko meseci građani su na mestu prekrečenog Remedovog murala u znak protesta iscrtavali takozvani “kural”, koji su nepoznate osobe svaki put prekrečile.

Kome je novosadska tolerancija neprijatelj br. 1, a „peri“ neko ko zaslužuje smrt

Share via
Copy link