Magazin

Pojavile se nove žrtve Branislava Lečića, u vreme zlostavljanja imale su između 20 i 24 godine

merima-isakovic-branislav-lecic
Foto: Nova.rs

Nekadašnja glumica Merima Isaković tvrdi da joj se, nakon njenog svedočanstva o zlostavljanju za koje je optužila glumca i političara Branislava Lečića koje je objavljeno 8. aprila 2021. godine, javilo više žena koje su bile žrtve Branislava Lečića u period kada su bile studentkinje i imale između 20 i 24 godine.

Merima Isaković se i ovim povodom obratila Tužilaštvu, a njeno pismo je priloženo u predmetu Danijele Štajnfeld.

-U tom pismu sam ih obavestila da postoje svedoci koji naravno ne mogu da svedoče direktno o istinitosti seksualnog nasilja nad Danijelom jer nisu niti posredno niti neposredno tome prisustvovali, ali opisuju kako je Lečić izvršio prema njima akt nasilnog seksualnog ponašanja ili u nekim slučajevima seksualnog uznemiravanja. Svedoci su voljni da ja predam snimke gde su njihovi glasovi maskirani na uvid Tužilaštvu, a takođe su voljne da razgovaraju direktno sa tužiocem i svedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta – ispričala je Merima Isaković u novom intervjuu za Nedeljnik.

Merima Isaković ispričala je da su joj se nakon potresnog svedočenja u intervjuu javile devojke koje su joj ispričale kako im je Lečić prilazio na razne nedostojne načine.

-Sve su u to vreme bile studentkinje. Imale su između 20 i 24 godine. Te devojke se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja – objasnila je Merima za Nedeljnik.

Merima Isaković kaže da stoji iza svake reči na onih 18 stranica koje su objavljene u Nedeljniku 8. aprila ove godine.

-Sve što sam ispričala bilo je u nadi da će se time zaustaviti medijska hajka i psihološko zlostavljanje nad jednom mladom ženom, Danijelom Štajnfeld, koja je uspela da se uzdigne iz pepela i prozove nasilnika na odgovornost. A i celo društvo jer tragična trauma koja se desila Danijeli Štajnfeld nije priča o izolovanom činu – jednoj žrtvi jednog nasilja, niti o jednom nasilniku. To je priča o pojavi koja je mnogo češća nego što je društvo spremno da prizna. Koliko sam shvatila, Danijela nije želela da svojom prijavom otvori javnu debatu. Verovala je da će je zakon u njenoj domovini zaštititi i još važnije: da će zaštititi druge devojke od istog i sličnih nasilnika time što će se ovaj nasilnik zaustaviti u razularenoj bahatosti – kaže Merima.

Celo svedočenje Merime Isaković objavljeno je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 27. Maja.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld je optužila Branislava Lečića za silovanje. Kako je objasnila, upravo Lečić je moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao kada je imala

– Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje – rekla je u ekskluzivnom intervjuu za Insajder glumica Danijela Štajnfeld.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld je u avgustu prošle godine u dokumentarnom filmu “Drži me čvrsto” otkrila da ju je seksualno napostvovao “jedan moćnik iz domaće filmske industrije”. Dokumentarac je premijeru imao na Filmskom festivalu u Sarajevu. Ona je tužilaštvu predala snimak koji posredno dokazuje silovanje, ali reakcije državnih organa nije bilo pola godine. Konačno, ona je u martu ove godine prelomila i saopštila da se radi o Branislavu Lečiću.

Tužilaštvo i policija pokušali su nemušto da demantuju glumicu, a to je još nemuštije učinio sam Lečić. Insajder je objavio originalan snimak Lečićevog priznanja koji je Danijela Štajnfeld dostavila policiji. Lečić je ponosno saopštio da je prošao poligraf, a nakon što je 8. aprila objavljena velika ispovest glumice Merime Isaković Lečiću je, kako su saopštili za medije, pozlilo i nije se više oglašavao.

Jeziva poveznica u ispovestima Danijele Štajnfeld i Merime Isaković su navodne reči Branislava Lečića „Znaš li ti ko sam ja? Treba da ti je čast“.

Lečić je tražio da mu pevam i pevala sam. U tom trenutku više nisam bila ljudsko biće

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • u naslovu pise „zlostavljanje“. dalje u tekstu „ali opisuju kako je Lečić izvršio prema njima akt nasilnog seksualnog ponašanja ili u nekim slučajevima seksualnog uznemiravanja“. ili sam ja nepismen ili vi blago receno preterujete

8 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap