Dogadjaji Manifestacije Novi Sad

Nove naučne, računarske i muzičke avanture na Novosadskom Big dečjem letu

Programi četvrte nedelje Novosadskog BIG dečijeg leta 6 biće savršena zabava za mališane koje zanimaju računari, dizajn, ekologija, kreativni rad, naučni eksperimenti ili pozorišne predstave i performansi.

Od srede 13. jula do petka 15. jula, od 10 do 13 časova, u dvorištu Osnovne škole „Đorđe Natošević“ deca će imati priliku da učestvuju u besplatnom kreativnom kampu i saznaju zanimljive činjenice iz sveta nauke, sprovedu zanimljive eksperimente, naučiće kako da pomognu pticama da prežive hladne dane i savladaće osnovne izviđačke veštine uz pomoć Kraljevskih izviđača. Na radionicama koje organizuju Dečiji kulturni centar i udruženje „Barabarka“ zainteresovani mališani za eko-dizajn, dizajniranje prostora i sadržaja za internet će posebno uživati i naučiti mnogo o recikliranom i biorazgradivom materijalu, javnom prostoru, kao i o internet prezentaciji, veb sajtovima, fejsbuk profilu, blogu i jutjubu.

Novosadsko BIG dečije leto 6_Kreativni kamp 1 (1)

Programi će se održati i u Zanatsko obrazovnom centru „Adžija“, Kreativno edukativnom centru „Šangrila“, Predškolskoj ustanovi „Zemlja čuda“ i Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada. U tržnom centru „BIG“ ovog četvrtka od 18 časova decu i roditelje očekuje „Show Volare” – trikovi omiljenog dečijeg mađioničara, kreativno edukativna radionica „Kosmo klinci“ i „Moja raketla” – igra razbibriga za celu porodicu.

Program četvrte nedelje završiće se na špicu novosadske plaže „Štrand“ na maloj bini. U okviru kolažnog programa pod nazivom „Štrandarije“ svi članovi porodice moći će da uživaju i učestvuju u brojnim rekreativnim, zabavnim i edukativnim aktivnosti, svake subote i nedelje od 18 do 20 časova.

Svi programi Novosadskog BIG dečijeg leta su besplatni, uz obaveznu prijavu. Novosadsko BIG Dečije leto 6 organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada i tržnog centra „BIG“.

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link