Magazin

Zašto ambasadorka koja nas je izblamirala pred čitavim svetom nije spakovala kofer za Beograd?

novak
Foto: Printskrin

Fantastičan rezultat koji je Novak ostvario juče u Londonu i ceremonijal dodele pehara propratila je i scena koja mnogo govori o tome gde je mesto naše zemlje u svetu i ko je predstavlja. Način na koji je Novak kontrolisao neprijatnu scenu koju je napravila gospođa ambasadorka Srbije u Londonu svedoči i tome kollika je veličina na terenu ali i van njega.

Aleksandra Joksimović, ambasadorka Srbije u Londonu nekulturnim upadicama je prekidala Novakov razgovor sa članovima britanske kraljevske porodice.

-Mogu li ja da čestitam, ja sam ambasadorka Srbije – upadala prostački  u razgovor ali je Novak na njen bezobrazluk  ostao hladan i smiren, kao da je uopšte ne vidi.

Kada je završio razgovor, rukovao se sa ambasadorkom, koja posle bi ovakve scene trebalo da spakuje kofere i završi svoju diplomatsku karijeru.

Pomenuta ambasadorka iza sebe ima zanimljivu biografiju, visoko obrazovanje i iskustvo u profesuri ali i diplomatiji. Diplomirana pijanistkinja i ujedno magistar političkih nauka dozvolila je sebi da se u ime naše države na jednom ovako prestižnom događaju ponaša kao na pijaci, ili bolje rečeno kao prava naprednjačka zvezda.

Gospođa se Novaku obratila kao da on njoj treba da čestita. Simptomatično za sve naprednjačke kadrove je upravo da sebi daju previše na značaju.

Ambasadorka koja je u Londonu već tri godine nije uspela da nauči ništa o Britancima, mada ono osnovno da se ne upada u razgovor naučiš kao dete od roditelja.

Tviterašima nije teško palo da prokomentarišu ovaj blam.

 

 

Juče smo imali jednog pravog ambasadora Srbije u Londonu, Novaka Đokovića.

Kako je Novak odbio milione za reklamiranje kladionica i pokazao da je pravi šampion

Julija Vojinović

komentara

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


15.2K Shares
15.2K Shares
Share via
Copy link