Novosađani će sutra biti svedoci istorije. U našem gradu, igraće se najveće kolo, koje će oboriti Ginisov rekord. Učešće je do sada potvrdilo oko 12.000 folkloraša, gosti dolaze iz više od 10 zemalja, a organizatori kažu da će Ginisovo kolo biti dugačko 6 kilometara.

OVDE pratite uživo Veliko kolo za Ginisa

Milan Veselinović, iz organizacije “Kolo za Ginisa” kaže da je spreman pravi spektakl i da se očekuje dolazak sportista i umetnika koji će podržati ovu manifestaciju.

– Znamo da je Novak Đoković trenutno u Srbiji, i postoji mogućnost da će i on biti naš gost, ali ta informacija još nije potvrđena. Za sve goste pripremili smo koncerte koji će biti održani tokom čitavog dana, gde će se predstaviti oko 290 kulturno – umetničkih društava iz Srbije i regiona – kaže Veselinović.

Vozači će u nedelju morati biti strpljivi, jer će nekoliko puteva biti zatvoreno, a trase autobusa izmenjene. Trasa Velikog kola ide duž Bulevara Evrope, Futoškog puta, Bulevara kneza Miloša i Bulevara vojvode Stepe, pa će saobraćaj ovde regulisati policajci. Autobusi koji će saobraćati po izmenjenim rutama su 2, 9, 13, 7, 52, 53, 54, 55 i 56. Izmene saobraćaja kreću od 6 sati ujutru i važe do 18 časova.

veliko-kolo-ginis-novisad
Foto: Veliko kolo

Tačno u 15 časova veliko kolo kreće, a Milan Veselinović kaže da će folkloraši igrati tri igre, Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanku. Specijalno za ovu priliku, stižu i gosti iz Londona, odnosono zvanična komisija Ginisove knjige rekorda. U Novom Sadu će biti i brojne novinarske ekipe, a kolo će biti snimano i sa krovova zgrada i helikoptera.

Trenutno najveće kolo u Ginisovoj knjizi igralo je 250 ljudi, pa će novosadski rekord biti ubedljiv, i gotovo nedostižan. Svi građani pozvani su da podrže manifestaciju, dođu na koncerte, i budu deo velikog kola, i istorijskog dana za naš grad.

Organizatori su danas naknadno saopštili da Novak Đoković ipak neće biti na kolu za Ginisov rekor, pošto je otputovao na azijsku turneju.

2 Komentari

  1. Kao prvo to nije novosadsko kolo vec srpsko kolo za Ginisa, jer ucestvuju ljudi iz cele Srbije, region i dojaspora, i Srbija ce uci u u Ginisovu knjigu, a ne NS, a kao drugo da li moze da prodje nesto bez Novaka?!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here