Dogadjaji Vesti Novi Sad

Novak Đoković dolazi na novosadsko kolo za Ginisa?

Novosađani će sutra biti svedoci istorije. U našem gradu, igraće se najveće kolo, koje će oboriti Ginisov rekord. Učešće je do sada potvrdilo oko 12.000 folkloraša, gosti dolaze iz više od 10 zemalja, a organizatori kažu da će Ginisovo kolo biti dugačko 6 kilometara.

OVDE pratite uživo Veliko kolo za Ginisa

Milan Veselinović, iz organizacije “Kolo za Ginisa” kaže da je spreman pravi spektakl i da se očekuje dolazak sportista i umetnika koji će podržati ovu manifestaciju.

– Znamo da je Novak Đoković trenutno u Srbiji, i postoji mogućnost da će i on biti naš gost, ali ta informacija još nije potvrđena. Za sve goste pripremili smo koncerte koji će biti održani tokom čitavog dana, gde će se predstaviti oko 290 kulturno – umetničkih društava iz Srbije i regiona – kaže Veselinović.

Vozači će u nedelju morati biti strpljivi, jer će nekoliko puteva biti zatvoreno, a trase autobusa izmenjene. Trasa Velikog kola ide duž Bulevara Evrope, Futoškog puta, Bulevara kneza Miloša i Bulevara vojvode Stepe, pa će saobraćaj ovde regulisati policajci. Autobusi koji će saobraćati po izmenjenim rutama su 2, 9, 13, 7, 52, 53, 54, 55 i 56. Izmene saobraćaja kreću od 6 sati ujutru i važe do 18 časova.

veliko-kolo-ginis-novisad
Foto: Veliko kolo

Tačno u 15 časova veliko kolo kreće, a Milan Veselinović kaže da će folkloraši igrati tri igre, Veliko bačko kolo, Užičko kolo i Katanku. Specijalno za ovu priliku, stižu i gosti iz Londona, odnosono zvanična komisija Ginisove knjige rekorda. U Novom Sadu će biti i brojne novinarske ekipe, a kolo će biti snimano i sa krovova zgrada i helikoptera.

Trenutno najveće kolo u Ginisovoj knjizi igralo je 250 ljudi, pa će novosadski rekord biti ubedljiv, i gotovo nedostižan. Svi građani pozvani su da podrže manifestaciju, dođu na koncerte, i budu deo velikog kola, i istorijskog dana za naš grad.

Organizatori su danas naknadno saopštili da Novak Đoković ipak neće biti na kolu za Ginisov rekor, pošto je otputovao na azijsku turneju.

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Kao prvo to nije novosadsko kolo vec srpsko kolo za Ginisa, jer ucestvuju ljudi iz cele Srbije, region i dojaspora, i Srbija ce uci u u Ginisovu knjigu, a ne NS, a kao drugo da li moze da prodje nesto bez Novaka?!

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link