Magazin

Noletovi navijači u Australiji prave i demonstracije i feštu (VIDEO)

welcome-nole
Foto: Richard Milnes / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković provodi četvrti dan u Hotelu „Park“ u Melburnu gde će se zadržati još nekih 16 sati u trenutku pisanja ovog teksta. U ponedeljak u 10.00 časova po lokalnom vremenu, sudija će doneti odluku da li će biti pušten na slobodu ili deportovan iz Australije nakon ukidanja vize od strane federalnih vlasti.

Svi su zgroženi tretmanom Australijanaca prema najboljem na svetu, pa ne čudi što se veliki broj ljudi i danas okupio ispred hotela u kojem je Đoković smešten kako bi mu pružili podršku. Uglavnom su to građani Srbije koji žive u Melburnu, ali se na slikama mogu videti i doseljenici iz Hrvatske, Grčke, ali i drugih zemalja.

Svi su složni u tome da je ovo jedna velika sramota za Australiju, koja je „ogolila“ i neke druge teme i probleme, poput onog da se u hotelu u kojem je trenutno Đoković nalaze migranti koje devet godina premeštaju sa mesto i mesto i ne rešavaju njihov pravni status. Da ne govorimo o tome da se u ovoj ustanovi služi hrana upitnog kvaliteta uz užasnu higijenu.

Brojni transparenti koji se mogu videti pozivaju na odgovornost premijera Skota Morisona, a navijači se izvinjavaju Novaku zbog tretmana Australije. Jake poruke zabeležili su i fotoreporteri.

U međuvremenu, LIVE prenos na Jutjub kanalu iz Melburna:

Nadamo se da će pravda na kraju ipak biti zadovoljena i da će Đoković posle višednevnog pritvora biti pušten na slobodu od strane sudije Entonija Kelija, koji je angažovan na verovatno jednom od najtežih slučajeva u svojoj karijeri.

Izvor: Telegraf

Stvarno Novače, što se nisi vakcinisao?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

178 Shares
178 Shares
Share via
Copy link