Magazin Srbija

Đoković: Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol u tenisu

novak đoković
Foto: Printskrin

Novak Đoković je za „Sport Klub“  posle pobede nad Kameronom Norijem govorio o udruženju tenisera koje je pokrenuo (PTPA) i sukobu sa ATP-om.

Novak je osnivač tog udruženje profesionalnh tenisera koje je reagovalo i zbog nestanka kineske teniserke Peng Šuaj.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta u dublu, nestala je nakon što je obelodanila da ju je silovao kineski bivši premijer.

– Mi smo komformističko društvo, uvek nam prija više da se priključimo stadu, nego da iz njega izađemo. Umesto da kažemo ‘ovo nije u redu, nije pravedno, podići ću glas, boriću se za ovog drugog, koji ima manje sreće od mene – biraju lakši put.

Đoković je napomenuo da mnogi teniseri od ovog sporta ne žive, već preživljavaju, što u drugim sportovima nije slučaj.

– Ja znam ko sam i šta sam, znam šta je pravedno. Znam da sam mnogima trn u oku, pokušavam da raskrinkam monopol koji je u našem sportu dugi niz godina – izjavio je Đoković za „SportKlub“.

Novak je rekao da malo ljudi i sportskih medija priča o ovome. On se osvrnuo na to da mediji ne govore o tome koliko igrača živi od tenisa.

Glavni fokus je koliko zarađuju on, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Đoković je napomenuo da je tenis treći najpopularnij sport na svetu a da je van deset na svetu u odnosu na to koliko zarađuju drugi sportovi.

– Jedva 150 igrača živi od tenisa u muškoj i ženskoj kategoriji. Dajte mi bilo koji drugi sport u kome je takav slučaj. Upravo se za te momke i devojke zalažemo. Oni se trude, ali ih ne slušaju. Elita će da se uzdiže dok se oni bore, zato je tu mali od Srbije da se umeša i pokaže im kako treba – rekao je Đoković.

Nije Novak mali od Srbije već ponos ove zemlje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Kako je Novak odbio milione za reklamiranje kladionica i pokazao da je pravi šampion

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

241 Shares
241 Shares
Share via
Copy link