Magazin

Novosađanka i pored poziva bukvalno uklonjena sa Novakovog predavanja u Dubaiju

jelena i novak
Foto: FB / Expo Serbia 2020

Novak Đoković posetio je sa suprugom Jelenom i decom srpski paviljon na sajmu „Expo 2020“ koji se održava u Dubaiju, a zatim je održao predavanje i prezentaciju povodom proslave 15 godina od kada je osnovana njegova humanitarna fondacija.

Novak i Jelena su mahom govorili o važnosti uloge roditelja u odrastanju dece, a sve to kroz dva noseća programa – „Podrška, NE perfekcija“ koja se odnosi na činjenicu da ne postoje savršeni roditelji, kao  i „Putem šampiona“ što bi u najkraćem značilo da je svako dete šampion bez obzira koji karijerni put odabere u budućnosti.

Zvaničan nalog „Serbia Expo 2020“, na društvenoj mreži Fejsbuk, izvestio je javnost da su Đokovići održali predavanja u kojim su uživali „brojni posetioci iz svih delova sveta“, a svoje oduševljenje sa medijima je podelila Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade RS i zamenica generalnog komesara Srbije za Expo 2020.

– Izuzetno sam ponosna što je Paviljon Srbije ugostio Novaka Đoković Fondaciju i što smo sa gostima iz celog sveta, na Svetskoj izložbi – mestu koje je trenutno globalni centar inovacija i progresivnih ideja za dobrobit naše civilizacije, podelili utiske i znanje o najvažnijim temama, poput odgajanja i vaspitanja mladih generacija, budućih lidera i šampiona. Danas su roditelji iz celog sveta na našem Paviljonu mogli da saznaju pregršt praktičnih saveta i ideja koji donose dobrobit onom najvrednijem što imamo, a to su svakako naša deca – kazala je Ilić.

Međutim da to nije kompletna istina saznali smo zahvaljujući Vesni Bjelici iz Novog Sada kojoj je na ulazu, i pored prethodnog poziva za učešće, saopšteno da ne može da uđe i prisustvuje jer je srpski paviljon zatvoren za publiku.

expo 2020

Ona je na svom Fejsbuk profilu objasnila šte se to događalo u Dubaiju mimo svetala reflektora i objektiva kamera. Prenosimo njen status od reči do reči.

Expo 2020 u Dubaiju je organizovan na neuporediv način, van svih nama zamislivih kategorija. Prava je šteta ne videti najbolje iz celog sveta na jednom mestu, sad kad povratna karta za direktan let do Abu Dabija preko Wizz aira košta 100 evra, a dnevna ulaznica za Expo 12 evra.

Ovo je stvarno jednom u životu, svet je blizu, ljudi su dobronamerni i sva vrata su nam stvarno otvorena. Sem jednih.

Srpski paviljon je na svom FB nalogu objavio poziv na radionicu Fondacije Novak Đoković koja ce se održati 17. februara, baš kad smo mi tamo, sutradan potvrdio i dolazak samog Novaka Đokovića, a onda, kada smo po pozivu i došli, paviljon je zatvorio vrata za publiku!

Priliku i tekst da ovakvu odluku saopšti publici koja se odazvala na poziv dobila je mlada i ljubazna hostesa. Tekst glasi da je paviljon nažalost zatvoren za publiku, da joj je jako žao, da nije do nje i da se ne ljutimo na nju.

Nadređeni, rezident menadžer, je izdeklamovao  skraćen tekst. I njemu je žao i nije do njega. I dodao da im, naime, dolazi delegacija, pa se poziv više ne računa, nije ovlašćen da kaže koja delegacija i ne može da odgovori da li se bar on stidi jer je „u pitanju intimno pitanje“.

Ono za šta, međutim, jeste ovlašćen je da zapreti izbacivanjem sa platoa primenom fizičke sile, nakon što sam najavila da ću sačekati da dođe ta delegacija da bih imala kome da vičem ua i Vučiću pederu, jer do njih jeste, kao što do ovih iz paviljona nije.

Onda smo izabrali da nas ne iznose i napustili plato hodajući.

To je bilo juče. A danas Expo Srbija piše kako su brojni posetioci iz celog sveta uživali u prisustvu i izlaganjima osnivača Fondacije.

Majka iz Srbije 9 dana zatočena na aerodromu u Dubaiju, spasila ćerku krijući je ispod haljine

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

208 Shares
208 Shares
Share via
Copy link