Magazin

Novak Đoković opet na meti ATP, fanovi ustali u odbranu srpskog tenisera

nole titula
Printscreen

Godinama se govori o velikom sukobu između Novaka Đokovića i ATP-a, a sada je teniska organizacija otišla korak dalje u diskreditaciji najboljeg tenisera sveta i čoveka kojeg mnogi smatraju najboljim u istoriji „belog“ sporta.

Povodom kraja prošle, a početka 2022. godine, ATP je objavio snimak sa najboljim momentima sa teniskih terena prethodne sezone, ali je kontraverzno odlučeno da se na takvoj kompilaciji ne nađe niti jedan jedini sekund sa nekim od poteza tenisera koji je u toku 2021. godine osvojio čak tri Grend slema i koji je u istoj godini bio u poteri za takozvanim „Zlatnim slemom“.

Navijači su takvu „grešku“ brzo uočili, a onda je krenula prava lavina negativnih komentara na društvenim mrežama. ATP tada ide još korak dalje ka bezumlju, pa prvo odlučuje da zabrani komentare, a zatim da u potpunosti ukloni video, da bi ga kasnije ponovo montirali i dodali Đokovića u tri kratke sekvence.

Takav potez ATP-a podigao je dodatnu buru i još više razbesneo teniske navijača koji cene vanserijska sportska dostignuća srpskog tenisera.

Ovo je video zapis nakon sređivanja i dodatnog montiranja.

Navijači su u neverici osuli paljbu po ATP-u. Ovo je jedna od prepiski ispod videa koji je naslovljen „Ovo je 2022. Ovo je tenis“.

“Samo me zanima da znam zašto ste postavili onaj prethodni video i kasnije ga obrisali?“

„Molim te, nemoj da mi kažeš da nije bilo Novaka na njemu“

„Pa…“

„Da li je to stvarno istina?“

„Nažalost, da“

„Taman kada pomisliš da ne mogu da potonu dublje. Zaista vau.“

„Zaista ne mogu da potonu dublje“.

Čitavu situaciju je razotkrio korisnik Tvitera koji je upisan kao „USB“. Čak je podelio i zasebnu objavu.

„Postavili su video snimak na kom se nalaze svi vrhunski teniser osim Đokovića. Ljudi su se žalili i u pravu su. I onda ATP sakrije komentare? Stvarno? Sada je sve izašlo na videlo. Mrze ga“, napisao je on verzalom.

Evo nekih od komentara koji su najpre skriveni, a onda i potpuno uklonjeni sa novom objavom.

„Mržnja prema Novaku je toliko j***** velika da čak ne žele ni da ga stave u video zapis. Probudi se ATP on je najboljih svih vremena, o tome pričamo ovde.“

„Jedva da sam video Đokovića. Šokantno.“

„Kako možete tako da tretirate prvog igrača sveta i nekog ko je aktuelni šampion na tri grend slem turnira. Stavili ste milisekundu snimka Novaka.“

„On je čovek koji će oboriti ATP, on je veći od ATP“

Godinama se vodi polemika ko je najbolji teniser u istoriji, a od mnogih legendi izdvajaju se tri imena: Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Zanimljivo je da upravo Federer, teniser koji je u prethodnoj godini odigrao tek nekoliko mečeva , dobije mnogo više prostora u kompilaciji najboljih poteza 2021. godine od čoveka koji je u istoj godini osvojio gotovo sve najvažnije titule jureći istorijski rezultat.

ATP je otvoreno pokušao da unizi svog najboljeg predstavnika, a kao razlog ovakve bruke vidi se inicijativa Đokovića da napravi novu tenisku asocijaciju koja bi na drugačiji način štitila interese pre svih slabije plasiranih tenisera. Očigledno je Nole ovim potezom zauvek “gurnuo prst u oko” ljudima u fotelji koji smatraju da su njihovi interesi nedodirljivi.

Fondacija Novaka Đokovića otvorila Centar za roditelje u Novom Sadu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

65 Shares
Share via
Copy link