Dogadjaji Festivali Koncerti

Večeras počinje 41. NOMUS

Koncertom južnokorejske pijanistkinje Jeol Eum Son, dobitnice visokih priznanja na najprestižnijim svetskim takmičenjima i Festivalskog orkestra pod upravom dirigenta Ištvana Varge večeras u 20 sati u Sinagogi otvara se NOMUS. Graciozne, raznovrsne, uzbudljive i fleksibilne interpretacije i kristalni ton Jeol Eum Son, privlače pažnju publike širom sveta.

Međunаrodni festivаl umetničke muzike – Novosаdske muzičke svečаnosti NOMUS traje do 22. aprila,a posetioci će moći da uživaju u devet ekskluzivnih programa. Tokom trajanja ove manifestacije Novi Sad će biti istinsko umetničko središte na međunarodnoj kulturnoj mapi, između ostalog jer će ugostiti neke od najčuvenijih umetnika i ansambala svetske umetničke scene, kao i aktuelne pobednike s najčuvenijih evropskih i svetskih takmičenja.

Takođe, svojim 41. izdanjem, odnosno dugom tradicijom, kao i sadržajem i kvalitetom, Nomus 2016. učvrstiće svoju poziciju kao jedne od najznačajnijih manifestacija koje doprinose sticanju kandidature Grada Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021.

nomus-plakat
muzickaomladina.org

U period od 15. do 22. aprila u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu odvijaće se ukupno devet eksluzivnih programa. Na festivalu će se okupiti ugledni umetnici i ansambli iz naše zemlje, ali i neke od najvećih zvezda međunarodne muzičke scene iz Južne Koreje, Francuske, Nemačke, Kine, Mađarske, Sjedinjenih Američkih Država, Izraela, Slovenije i Velike Britanije. Centralna okosnica ovogodišnjeg Nomusa biće predstavljanje pobednika s najuglednijih svetskih muzičkih takmičenja, a pored koncerata klasične muzike, program će biti proširen i neklasičnim muzičkim sadržajima.

Ulaznice za koncerte se mogu nabaviti u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2) radnim danima od 8 do 14 časova. Za koncert koji će održati u Srpskom narodnom pozorištu karte se prodaju na blagajni SNP-a.

Još koncerata potražite ovde.

muzickaomladina.org

 

Share via
Copy link