Magazin Srbija

Nišlija uz bizaran osmeh baca mačku u reku, dok drugar navija: Ajde be, zavrljači je!

nis-macka
Foto: Instagram/humanist.bg

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova brzom i efikasnom akcijom , juče su identifikovali i pronašli četrdesetjednogodišnjeg muškarca iz Niša koji se sumnjiči da je u jednom restoranu zlostavljao mačku i bacio u reku.

– Policija će po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu podneti krivičnu prijavu protiv četrdesetjednogodišnjaka zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja – navela je Policijska uprava u saopštenju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Humanist fondacija (@humanist.bg)

Policija je reagovala nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak surovog zlostavljanja životinje koju osumnjičeni muškarac hvata, dok ga za sada neidentifikovana osoba podstrekava rečima : – Baci je da vidimo da li ume da pliva!

Ovim povodom reagovala je i fondacija „Levijatan“ i najoštrije osudila ovaj čin.

Nakon toga se na društvenim mrežama pojavio snimak zlostavljača koji je izjavio žaljenje zbog svog postupka i obećao da to nikada više neće učiniti.

Grupa Nišlija odmah po saznanju za ovaj događaj, pokušala je da pronađe životinju u nadi da je preživela ali za sada nema informacija da li je mačka preživela.

Za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja, naročito ako je u pitanju zaštićena vrsta, predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine.

Novčane kazne kreću se u rasponu od 1.200 do milion dinara.

Monstruozno zlostavljanje psa u Novom Sadu: Zaboli mu ekser u lobanju (FOTO)

OGLAS

150 Shares
150 Shares
Share via
Copy link