Magazin

Nikolina kuća na kraju Apatina izgleda kao iz bajke, a njega podseća na ostavljeni zavičaj (FOTO)

kuca-apatin
Foto: Nove apatinske novine

Čim je pogledate, shvatite da je ona baš ta, kućica u cveću, iz one poznate pesmice… Jedina sa one strane pruge, na adresi Zlatka Šnajdera bb. Nikolin raj na kraju Apatina.

Bila je to jedna od retkih kuća koju je Apatinac, Nikola Diklić, pre više od 15 godina mogao da kupi. Tek je koju godinu radio u Pivari.

kuca-apatin-2
Foto: Nove apatinske novine

Došao je iz Like, onda, kad i mnogi, onog avgusta… Кaže, podsetila ga je na onu koju je ostavio u zavičaju, iz koje se vidi celo Кrbavsko polje, kao na dlanu.

I iz ove je pogled čaroban, pišu Nove apatinske novine.

kuca-apatin-3
Foto: Nove apatinske novine

– Čim sam je video, prepoznao sam u njoj svoj budući dom. Nije bila ugledna, ali sam znao da ću je srediti. I, evo, to je to što sam želeo. Dom. U kome volim da budem, oko koga volim da radim, gde sam onaj, kao što sam bio u mom Jošanu.

Volim ovo beskrajno zelenilo, širinu polja, jutra na terasi. A cveće sam zavoleo u međuvremenu. Кrenuo sam pomalo, kako bi uredio dvorište do ulice ne znajući da će cveće u međuvremenu postati moja velika ljubav – priča Nikola, dok se njegova ljubimica Liki muva oko nogu, tražeći pažnju.

kuca-apatin-5
Foto: Nove apatinske novine

Njegovo veselo, šareno dvorište zaustavlja poglede prolaznika. Liki malo laje, pa odustane. Miroljubiva je to kuca, samo najavljuje posetioce.

kuca-apatin-4
Foto: Nove apatinske novine

Jedino pčelama ne da na svoje cveće. Iako ga je prepuno dvorište, a ona je stalno u pokretu, vešto izbegava mobilijar, pune saksije i cvetne grmove. Sve je na svom mestu, zaliveno, uredno, osmišljeno.

Baš onako, kako oku prija…

Luksuzna kuća od 1.000 evra stiže na vašu adresu i gotova je za manje od 48 sati

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


30 Shares
Share via
Copy link