Magazin Svet

Robijao 20 godina nevin a ubistvo priznao njegov brat blizanac

blizanci-zatvor-cikago
Kevin Dugar i Karl Smit

Muškarac koji je pogrešno osuđen za ubistvo, pušten je iz zatvora posle 20 godina, nakon što je njegov brat blizanac priznao da je zapravo on taj koji je povukao okidač i počinio zločin.

Kevin Dugar (44), u sredu je pušten iz zatvora u Čikagu – devet godina nakon što je njegov brat blizanac Karl Smit, u pismu koje mu je poslao, priznao ubistvo iz 2003. godine.

– Moram da olakšam dušu pre nego što me ubije. Samo želim da priznam i molim se da ćeš mi oprostiti – napisao je Smit 2013. godine.

Karl je čak potpisao i zvaničnu izjavu i kontaktirao Dugarove advokate ali je sudija 2018. godine odbio da ponovi suđenje jer je Smit ubistvo priznao dok je služio 99-godišnju kaznu za upad u jednu kuću kada je šestogodišnje dete pogođeno u glavu.

On je priznao da njegov brat, koji je kasnije nepravedno osuđen napustio zabavu na kojoj su obojica bili, te nije bio tu kada je došlo do pucnjave. Priznao je i da se kasnije vratio kući, presvukao i onda sa bratom nastavio da obilazi klubove.

Naveo je da na suđenju ništa nije rekao jer nije verovao da će njegov brat biti osuđen. Nakon što je završio u zatvoru, rekao je da je tamo pronašao Boga i osetio potrebu da ispravi stvari, preneo je Dejli Mejl.

Ipak, sudija je Smitovu isposvest ocenio kao potpuno nepouzdanu jer su se braća često pretvarala da su onaj drugi i da postoji obrazac lažnog predstavljanja i prevare.

Sve do osmog razreda, blizanci su se isto oblačili, delili čarape, cipele a često su ih smatrali jednom osobom, rekla je njihova majka.

Karl Smit je čak imao problema da identifikuje samog sebe na fotografijama koje su mu pokazane tokom suđenja 2016. godine.

Njihova majka Džudi Dugar, devojačko Smit, prisusvovala je Karlovom svedočenju i bila je jako uzrujana kada tužilaštvo nije poverovalo njenom sinu rekavši da njen sin ne bi lagao o tome.

Presudu je kasnije poništio Apelacioni sud nakon što se Centar za pogrešne presude žalio na slučaj, a novi sudija je ocenio da će porota sasvim sigurno promeniti presudu kada čuje nove dokaze.

Dugar će, prema uslovima puštanja na slobodu, prvih 90 dana boraviti u prelaznom stambenom objektu. Nakon izlaska iz zatvora, dočekali su ga porodica i prijatelji i počastili porcijom pilećih krilaca.

Sin poznatog holivudskog glumca izvršio samoubistvo

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link