oswaldovi
Dogadjaji Koncerti

Nesvakidašnji džez i psihodelija špageti vestern u CK13

Duo Sitting Bull će nastupiti dva dana u Omladinskom centru CK13, u četvrtak 7. i petak 8. aprila, a oba koncerta počinju u 21 sat. Prvi dan je cena ulaznice 200 dinara, a drugi dan 250 dinara.

sittingbull_allaboutjazz_kaFederiko Pozer i Aleksandar Škorić su se upoznali 2013. godine u Holandiji, studirajući zajedno na konzervatorijumu „Prins Claus“ u Groningenu. Još je prva zajednička sesija nagoveštavala međusobnu kompatibilnost i od tada sviraju skoro svakog dana zajedno. Duo istražuje na polju tradicionalnog džeza, free džeza i kompozicija. Njihov prvi album se sastoji uglavnom od improvizovanog materijala, a ime Sitting Bull oslikava težnju ka duhovnom jedinstvu u onome što rade.

Drugog dana će im se u Crnoj kući pridružiti i i Oswaldovi. Oswaldovi je trio iz Češke koji čine Katerina Osvaldova, Andrea Osvald i Andrea Roti. Muzika koju izvode se može opisati kao psihodelija špageti vestern.

Saznajte gde i kada se održava izložba na temu džeza.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share