art-roses-dragana-ruze
Art roses
Lifestyle Vesti Novi Sad

Nesvakidašnja radnja otvorena u Novom Sadu

Novosađanka Dragana Mrakić se zbog svojih snova vratila iz inostranstva kako bi u Novome Sadu radila ono što voli i bila preduzetnica. Iako mnogi mladi odlaze, ona je jedna od retkih koja se vratila iz inostranstva i to da bi pokrenula ručnu proizvodnju dekorativnih predmeta za ulepšavanje enterijera Art roses.

art-roses-ikebana
Art roses

– Odličila sam da se bavim onim što volim, jer kreativnost i mašta mogu svašta. Umetnost mi nije strana s obzorom na to da sam u Novom Sadu zavrsila Bogdan Šuput umetničku školu, a kasnije i za vaspitača. Ideja da pokrenem svoj biznis u Srbiji se rodila u inostranstvu – kaže Dragana i dodaje da je zahvaljujući Svetlani Čobanović dobila inspiraciju, jer ona svake godine pravi dekoracije za novogodišnje praznike, kao i izložbu u Bernu.

– Radeći u Švajcarskoj sam prikupila sam dovoljno sredstava da otvorim ovu malu i zanimljivu radnjicu u Železničkoj broj 33. Ručni rad se u Srbiji ne ceni kao preko, jer jasno je da je naša kupovna moć slabija, ali ono što ruke, srce i mašta naprave, ne može se meriti sa mašinskom industrijom – objašnjava Dragana.

art-roses-novi-sad
Art roses

Ona kaže da život u inostranstvu nije bajka, kako mnogi ovde misle. Ova Novosađanka zbog toga nije želela da u drugoj državi bude stranac, zbog toga se vratila u svoju i počela da pravi dekoracije za ulepšavnje domova poslovnih prostora i lokala, restorana, salona, izloga radnji…

– Život i rad u inostranstvu je dosta težak i stresan – kaže Dragana i dodaje da ona nije htela da žrtvuje svoje mladost i zato se vratila.

art-roses-pokloni
Art roses

Njene dekoracije su idealne za poklon damama. Predmeti čine spoj prirodnih i veštačkih materijala. Cene se kreću od 650 do 2.000 dinara. Kod Dragane u Železničkoj broj 33 možete naći neobična ogledala, svećnjake, ikebane, zidne slike… Ona će se svakako potruditi da ispuni svaku vašu želju, jer radi dekoraciju i po porudžbini za sve vaše lepe trenutke.

Pogledajte još njenih radova u galeriji

Više o aktuelnim trenodovima u šminkanju

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share