Magazin Srbija

2 godine mole za 2 minuta snimka sa naplatne rampe koje je video samo Vučić

Nastavlja se misterija o dva minuta nesreće sa naplatne rampe Doljevac. Nakon što je predsednik Srbije sada potvrdio da snimak ne poseduje, članovi porodice stradale Stanike Gligorijević kažu da im je pre dve godine Aleksandar Vučić rekao da je snimak video i nudio im da ga pogledaju i oni, uz konstataciju da je užasan.

Zašto se i taj snimak nije našao na suđenju vozaču Koridora Srbije, iako ga je advokat oštećenih tražio?

Presude za saobraćajnu nezgodu kod naplatne rampe Doljevac izrečene su. Osnovni sud u Nišu osudio je na tri i godine i deset meseci zatvora Dejana Stanojevića, vozača direktora Koridora Srbije Zorana Babića. Porodica nastradale Stanike Gligorijević, i pored obećanja, nije videla ceo snimak.

– Tražim snimak, tih dva minuta, ne može da se završi suđenje ako po njihovom može, po našem ne može, imamo pravo žalbe, žalićemo se, bez tog snimka ne može – kaže sestra poginule Mirjana Aleksić.

Snimak nije dobio ni sud. Samo jedna osoba javno je rekla da je snimak videla u celosti i to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Mene niti je ko pitao, niti posedujem snimak, znam šta su mi pokazali, niti mi je ko tražio bilo šta – rekao je nedavno Vučić.

Porodica nastradale Stanike Gligorijević ipak tvrdi da im je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je snimak kod njega.

– Kad je bio kod dece od moje sestre on je rekao, da hoće da pokaže snimak, snimak je kod njega, mada je snimak stravičan i užasan, da će da pošalje vozilo da ih odveze i doveze to je tad rekao i nikad nikad više – kaže Aleksić.

Oni su tražili snimak, ali nikada ga nisu dobili, piše N1.

– Mi smo upravo zbog toga, računajući da on poseduje celokupan snimak zatražili prvo od predsednika da nam dostavi ili da dostavi sudu ili tužilaštvu, a zatim smo tražili i od Poverenika od javnog značaja. Poverenik je posle završnih reči odgovorio da on nije nadležan da od predsednika traži takvu vrstu informacija – navodi advokat Božo Prelević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre dve godine u intervjuu za Glas Amerike rekao je da će tražiti da snimak vidi cela javnost.

– Ja ću da molim kao predsednik Republike nadležne organe da pokažu to i da vidite kako ste svi lažima služili svih predhodnih meseci – rekao je tada Vučić.

I dalje ostaju pitanja bez odgovora ko je uzeo snimak, zbog čega, zašto snimak nije u sudu i zašto predsednik Vučić mora za to da moli nadležne organe.

– Jedino što smo mogli zaključiti kroz pitanja okrivljenom to je da je okrivljeni faktički pao sa Marsa na to mesto. On ni na jedno pitanje nije znao odgovor što samo podgreva sumnje o tome da li je on uopšte vozio kola – navodi advokat Prelević.

Saobraćajna nezgoda u kojoj je poginula Stanika Gligorijevič dogodila se 31. januara 2019. godine. Službeni automobil Zorana Babića udarilo je vozilo koje je stajalo na naplatnoj rampi kod Doljevca.

Vozač Koridora Srbije Dejan Stanojević, koji je 31. januara 2019. godine službenim automobilom „škoda superb“ izazvao udes u kojem je stradala Stanika Gligorijević iz Debelice, dok je četvoro ljudi povređeno, osuđen je prošlog četvrtka na tri godine i deset meseci zatvora.

Mirjana Aleksić, sestra pokojne Gligorijević, koja je u istom udesu teško povređena, tvrdi da joj država nije pomogla u lečenju i da je sa teškim povredama zbrinuta u Nišu dok je, s druge strane, povređeni funkcioner Zoran Babić hitno prebačen na VMA.

O nesreći je govorio i Mirjanin suprug Srđan Aleksić koji je opisao šta se dešavalo tog dana kada je svoju suprugu i njenu sestru Staniku vozio ka Vladičinom Hanu.

On je ispričao da im se na naplatnoj rampi auto približavao neverovatnom brzinom, da nisu mogli nigde da se sklone i da njemu kao vozaču nije bilo logično da je čovek, koji se posle nesreće tu šetao bez ikakvih povreda, bio vozač.

Isti dan Zoran Babić je dao saopštenje da podnosi neopozivu ostavku na mesto direktora Koridora Srbije jer je, kako je tada naveo, „za njega kao čoveka sasvim dovoljno to što je izgubljen ljudski život da više ne obavlja funkciju na kojoj je zatečen u momentu teške nesreće”.

Babić je na funkciji v.d. direktora bio pune tri godine, iako Zakon o javnim preduzećima predviđa da u statusu vršioca dužnosti neko može da ostane najduže godinu dana.

Razrešen je u novembru 2020. Godine, a na njegovo mesto došao je Aleksandar Antić, funkcioner SPS-a.

Palma poručio da zna za brojne tajne političara, izlajao detalje o smrti na naplatnoj rampi Doljevac

generic vignette (DESK luftika.rs)
75 Shares
Share via
Copy link