Magazin

Izbor advokata Nebojše Stefanovića: Poruka za Dijanu

Nebojsa-Stefanovic-Dijana-Hrkalovic_850x
PrtSc/ObjektivTV

Nebojša Stefanović je u zgradu SUK-a ušao u društvu advokata Gorana Pejića, koji je sa advokatom Dragoslavom Mišom Ognjanovićem bio prijatelj i sa njim delio kancelariju, sve dok Ognjanović nije ubijen u julu 2018. godine. Upravo sa organizacijom ubistva advokata Ognjanovića glasine, ali i raniji medijski naslovi, povezuju baš Hrkalovićevu.

Ministar odbrane, ranije policije, Nebojša Stefanović i nekadašnja državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović, proveli su sate na informativnom razgovoru u Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a Srbije.

Policija je njih dvoje pozvala zbog tvrdnji koje je Hrkalovićeva prethodnih dana iznela u svojim medijskim nastupima, o postupanju policijskog službenika, načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, koji je otkrio Jovanjicu, prema optužnici najveću plantažu marihuana u Evropi, piše Vreme.

Dijana, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, svu krivicu svaljuje na Stefanovića. Usput je Hrkalovićeva i javno rekla da ona zna da je Milenković u stvari narkodiler, koji je sa Stefanovićem “montirao” slučaj Jovanjica.

Na kraju informativnog razgovora, bivša državna sekretarka je protiv Stefanovića podnela krivičnu prijavu za neovlašćeno prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. I dok je Hrkalovićeva još diktirala krivičnu prijavu, u zgradu policije stigao je i ministar.

Kao da je Stefanović izborom advokata svojoj nekadašnjoj najbližoj saradnici, Dijani Hrkalović, poslao poruku i pre nego što je informativni razgovor uopšte započeo.

Naime, on je u zgradu SUK-a ušao u društvu advokata Gorana Pejića, koji je sa advokatom Dragoslavom Mišom Ognjanovićem bio prijatelj i sa njim delio kancelariju sve dok Ognjanović nije ubijen, u julu 2018. godine. Upravo sa organizacijom ubistva advokata Ognjanovića glasine, ali i raniji medijski naslovi, povezuju baš Hrkalovićevu.

Ognjanović je bio dugogodišnji branilac vođe kriminalnog klana Luke Bojovića, koji je blisko sarađivao sa Škaljarskim klanom. Tokom rata Kavčana i Škaljara, javna je tajna bila da Hrkalovićeva favorizuje Kavački klan, te da sve policijske snage usmerava na Škaljarski. Pripadnike Bojovićevog i Škaljarskog klana policajci su, tih godina, češće hapsili, a i češće su ubijani.

Ne mali broj žrtava u momentu ubistva bio je na merama tajnog policijskog nadzora. Sudije i tužioci su te mere odobravali, ali su policajci pisali naloge i navode zašto su te osobe bezbednosno opasne i zašto je potrebno da budu praćene i prisluškivane.

I praćen i prisluškivan bio je i advokat Dragoslav Ognjanović, i to od maja 2018. godine, kada se u jednoj piceriji na Vračaru sreo sa osobom koja je već bila pod policijskim nadzorom, Dragoslavom Galetom Miloradovićem, kumom Luke Bojovića. Tokom tog susreta, kako se navodi u optužnici kojom se Hrkalovićeva tereti za trgovinu uticajem, oni su razgovarali baš o Dijani, između ostalog i o tome kako uklanja dokaze za slučajeve ubistva koje je počinio Belivukov klan.

Bivša državna sekretarka se tereti da je naredila da se uklone delovi snimaka i transkripata u kojima se ona spominje. Inače, nekoliko dana pošto je snimljen taj razgovor Miloradović je ubijen ispred svoje autoperionice u Mirijevu, a nekoliko meseci nakon toga je ubijen i Ognjanović.

Slučajno ili ne, Tužilaštvu, koje nalaže informativne razgovore kako bi preispitalo „Jovanjicu“, iako su za taj slučaj već dva sudska postupka u toku, nije palo na pamet da, kada je već kod njih, Sektor unutrašnje kontrole ispita Hrkalovićevu i povodom medijskih navoda da ima neke veze sa ubistvom advokata Dragoslava Ognjanovića.

Posle davanja iskaza, Dijana je žurno prošla pored novinara i izgubila se u nepoznatom pravcu. Stefanović je, pak, sa novim advokatom pored sebe, izjavio da će se uvek rado odazvati na pozive državnih organa da svojim saznanjima pomogne koliko može u rasvetljavanju policijskih slučajeva.

Izvor: Nova

Rijaliti Srbija: Posle Neše i Diksi, čekamo Velju za nastavak serijala „Nisam ja klao, ja sam samo mleo“

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

94 Shares
Share via
Copy link