“Nedelja ruskog dečjeg filma u Srbiji-Bajke detinjstva'” održaće se od 12. do 16. septembra u Pozorištu mladih, a detaljan program manifestacije dostupan je na sajtu Pozorišta mladih na http://www.pozoristemladih.co.rs/. Sve projekcije su besplatne.

Gledaoci će videti dva dokumentarna filma – „Knez Vladimir. Krštenje Rusije“, režisera Mihaila Elkina i Artjoma Markova i „Napraviti bajku“ Marine Stasenko. Igrani programi  su predstavljeni radovima „Tajna Snežne Kraljice“ Natalije Bondarčuk, „Ura! Raspust!“ Maksima Demčenka i „O Petru i Pavlu“ Jurija Popovića.

“Doneli smo 18 savremenih filmskih ostvarenja za decu, a na Festival dolaze najbolji ruski kinematografi i glumci iz sveta dečjeg filma”, istakao je direktor Manifestacije Filip Kudrjašov i pozvao Novosađane da iskoriste jedinstvenu priliku da pogledaju najnoviju rusku produkciju za decu, uz napomenu da su sve projekcije besplatne.

U okviru manifestacije biće organizovani prateći događaji koji imaju za cilj da upoznaju sa ruskom kulturom, ruskim jezikom i književnošću, a među njima je i Okrugli sto za nastavnike ruskog jezika koji će biti održan u Gimnaziji ”Jovan Jovanović Zmaj”.

Manifestacija ”Nedelja ruskog dečjeg filma u Srbiji -Bajke detinjstva” održana je već tri puta, uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Ruske Federacije i podršku ambasade RF u Srbiji, Srpskog odeljenja Međunarodnog društvenog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Koordinacionog saveta ruskih sunarodnika koji žive u Srbiji, Društva ruskih sunarodnika ”Luč”, Fondacije ”Sveti Aleksandar Nevski” i Ruskog centra fonda ”Ruski svet”.

021.rs

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here