Magazin Novi Sad

Poznati novosadski biznismen parkira ili na pešačkom prelazu ili na mestu za invalide

zabac-novi-sad-parkiranje

Čuveni biznismen iz Novog Sada Nebojša Tubić Žabac je naučio da parkira samo gde ne treba. Žabac, koji je držao neke od kultnih noćnih klubova, nikako da nađe parking za svog džipa na Grbavici, pa ga parkira gde god mu je zgodno.

Na 2 fotografije snimljene u razmaku od nekoliko dana vidi se da je Žabac parkirao svoj „rendž rover“ najpre danju trotoaru tako da je zagradio veći deo pešačkog prelaza, a potom i noću na mesto rezervisano za invalide.

Čitateljka Luftike koji je tražila da ostane anonimna, svedoči da se Žabac ovako parkira svakog dana.

zabac-novi-sad-parkiranje-1

Inače, Nebojša Tubić zvani Žabac je kontroverzni novosadski biznismen, poreklom iz Bačke Palanke. U javnosti nazivan plejbojom, kao i Don Juanom jugoslovenskog asfalta. Devetesetih godina poznat po kuždravoj kosici i brojnim aferama, što ljubavnim vezama tako i onim sa različitim kriminalnim grupama. Devedesetih je preživeo napad motornom testerom kada ga ona zamalo nije presekla na pola.

Iste decenije tetiva mu je isečena kosom, i to namerno, kada je ponovo izbegao smrt umalo iskrvarivši. Fenomen Žabac seže toliko daleko pa je preživeo četiri atentata, a za sebe tvrdi da je neuništiv. Najpoznatije “vaskrsenje” je metak u glavi 2012. godine. 2018. godine, hitno je operisan zbog gangrene creva. Žaba kako ga još nazivaju, rekao je da su ga rasporili kao svinju, izvadili pola metra creva, ali da je već navikao na takve situacije.

Nije krio svoje poznanstvo sa Arkanom, Jocom Amsterdamom kog je nazivao kumom. Bliske odnose je imao sa porodicom Šarić, pričao je o poznanstvu sa Darkom Šarićem, stao u njegovu zaštitu govorivši da u Srbiji nije uradio ništa loše već investirao novac. Javno je govorio maltene o svim zvučnijim imenima kriminalnog miljea devetesetih pa nadalje. Jedan je od retkih preživelih aktera iz tih mračnih vremena.

zabac-novi-sad-parkiranje-2

Pričao je da je poput mnogih bio povezan sa Državnom bezbednosti te tvrdio da je bio zadužen da prenosi pare, bez izvršenja zadataka u inostranstvu. Poznat je kao čovek koji je prvi u bivšoj Jugoslaviji imao i lanac takozvanih fri šopova, na graničnim prelazima. Kao takav pionir i zaljubljenik u automobile, prvi je u Jugoslaviji u vlasništvu imao Lamburdžini “Diablo”, išaran u dvanaest boja. Lista je poduga, od marke “Ferari” do svakojakih limuzina. Postaje vlasnik nekada širom Jugoslavije i nadaleko poznate diskoteke “Hacijenda” u Bačkoj Palanci, kao i novosadske “Garaže”.

Kao gospodina visokog renomea njegovu bogatu biografiju krase i brojne ljubavne afere, sa Ksenijom Pajčin, Sandrom Meljičenko iz tadašnjih modelsica. Mada je javnosti najviše poznat po dugoj ljubavnoj vezi koju je imao sa estradnom pevačicom Gocom Božinovskom. U žižu interesovanja je ponovo došao 2012. godine, kada je preživeo pucnjavu iz automatske puške. Tada je kroz njegovu glavu prošao metak. Nekim čudom je ostao živ. Nakon toga na Tajlandu su mu u glavu ugrađeni implanti.

Oko ovog slučaja izjavljivao je različite stvari, da on uopšte nije bio meta napada, pa spominjao zaštićenog svedoka Mileta Jerkovića u slučaju Šarića kao mogućeg nalogodavca ubistva. Docnije, DNK analizom tragovi na mestu zločina su odveli do Gorana Cvejića. Pre nego što je uhapšen, Cvejić je otet i pretučen. Žabac je tvrdio da ga ne poznaje i ponovo rekao da on nije bio meta napada. U  novembru 2017. zbog nanošenja teških telesnih povreda sa fatalnim ishodom, nakon kojih je povredama podlegao i preminuo građevinski investitor Spasoje Milićević iz Novog Sada Žabac biva uhapšen.

Poricao je da ima bilo kakve veze sa ubistvom. Tubić je nakon četiri meseca provedenih u zatvoru pušten. Od marta 2018. godine se nalazio u kućnom pritvoru i nosio je nanogicu. To vreme je provodio u svojoj kući u Čelarevu, ali pošto je izrečenu meru kućnog pritvora više puta prekršio, ista je ukinuta, te je vraćen u pritvor u novosadski Okružni zatvor. Nepunih sedam meseci od početka istage pušten je iz pritvora krajem maja 2018. godine. Protiv njega optužnica nije bila podignuta.

U poslednje vreme javnost pomno prati njegovu medijsku prepucačinu sa Kristijanom Golubovićem. Kristijan za njega govori da je seljak iz Bačke Palanke sa pola mozga u glavi, a Žabac uzvraća time da je Golubović u zatvoru nazivan Kristina taster, aludirajući na termin cinkaroš. Iako ne želi da priča o Kristijanu, gostujući po raznim emisijama uporno to radi i nastavlja. Golubović je prepričavao da ga je sa grupom njegovih momaka posmatrao u jednom lokalu u Novom Sadu, gde su zatekli čoveka koji sat vremena usporeno kucka poruke na mobilnom telefonu sa konstantnim padanjem glave.

Mlađani Balašević parkira svoj džip di ‘oće

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

2.3K Shares
2.3K Shares
Share via
Copy link