Magazin

Ministar Neša je pozvan na Bal vampira 29. maja da bude ponižen i raščinjen

vučiććć
Printscreen

Sumrak saga zvana dr Nebojša Stefanović čeka svoj rasplet 29. maja na sednici glavnog odbora SNS-a. Dr Nebojša nema podršku u svojoj stranci jer kolege traže njegovu smenu sa čela Gradskog odbora, a opoziciona javnost jedva je dočekala da vidi razmirice i sukobe unutar vladajuće klike.

Kako je advokat Božo Prelević lepo objasnio, ovo je još jedna nametnuta afera koja zaokupira pažnju javnosti dok se prave radnje dešavaju iza kulisa. Bal vampira i lutkarsko pozorište u režiji ’mastermajnda’ srpske politike u poslednjoj deceniji.

Šta će dakle biti sa dr Nešom?

Stefanović će tog ’sudbonosnog’ 29. maja najverovatnije biti sklonjen sa predsednika Gradskog odbora, ali mu stranačke kolege, odnosno da se ne lažemo jedan jedini ’kolega’, fotelju neće izmicati u ministarstvu odbrane.

Glavni obor, nije lapsus kako reče Zoran Kesić, odlučivaće da li će Stefanović ’leteti’ i sa funkcije člana Predsedništva SNS-a. Mediji navode da on neće biti izbačen iz stranke, ali mu srdačno preporučuju moralne gromade sa partijskom knjižicom da sam to uradi ukoliko se ne bude složio sa predloženim smenama.

Javnost kao i uvek još uvek samo nagađa, prave se kalkulacije, javljaju se anonimni „izvori bliski vladajućoj partiji“ i niko zapravo ne zna šta je glavni razlog sukoba i šta je istina koja stoji iza ova dva sumnjiva lica – predsednika Srbije i ministra odbrane.

Stefanović poslednjih meseci pred novinare izlazi samo u nuždi, a često ga izostavljaju i sa važnih sastanaka u državnom vrhu. Niko neće da se druži sa Nešom, a on i dalje veruje i uporno spušta loptu u pokušaju da odobrovolji svog idola iz mladosti.

– Kao i uvek do sada, o mom radu i svim problemima razgovaram otvoreno sa svojim predsednikom i prijateljem Aleksandrom Vučićem. Bez posrednika i raznih ‘dobronamernih’ savetnika. Tako je i sada. I kao i uvek do sada slušam svaki njegov savet i sprovodim svaku njegovu odluku, jer to je temelj naše saradnje koja je uvek bila samo na korist Srbiji i SNS-u. U tome se ništa neće promeniti – zaključio je Stefanović.

Ukoliko posmatramo izjave na socijalnim mrežama Vladimira Đukanovića, jednog od glavnih glasnogovornika trbuhozborca Aleksandra Vučića, ali i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i ambasadora u SAD-u Marka Đurića, Stefanoviću bi bilo najbolje da sam podnese ostavku na sve stranačke funkcije, da odstupi sa mesta ministra, pokupi svoje “dve slike i krštenicu” i napusti SNS.

Ostavljaju mu dakle mesto ministra odbrane do sledećih izbora. A šta ćeš onda crni sinko? Koja je kombinacija napravljena sa idolom, pitamo se… Možda neko mesto ambasadora, možda posle ministarstva policije i odbrane bi legla jedna domaća BIA, možda neko hlađenje od godinicu, dve, pa onda gašićevsko uklizavanje avanzovanjem sa lakih novinarskih kolena do lakih službica.

Za to vreme, dok traje novi rijaliti u režiji Vučićeve propagandne mašinerije, Srbija i dalje jurca “brže, jače, bolje” u novu epohu jer nam zlatno doba polako izmiče. Privatne firme povezane sa “bratijama” i dalje obrću milione na dnevnom nivou i nikom se zapravo nije smrklo osim malom Neši iz Utiska nedelje.

Tito je smenio svog Leku, naš se Leka brani od optužbi za silovanje, pa je Vučić našao svog Nešu. Nije Ranković, al može da Nebojša.

Mladi SNS jurišnik Janko puca na ministarsku fotelju javljanjem u Utisak k’o onomad Nebojša iz Beograda

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

27 Shares
Share via
Copy link