Pozorište

Ne propustite ovog decembra u pozorištima

NonDecembar je mesec pozorišta, a u Novom Sadu imaćete priliku da uživate u odličnim predstavama u nekoliko pozorišta. Biće tu i premijera, predstava za decu, kao i godišnjih koncerata foklornih udruženja, predstava Državni posao, kao i nekoliko gostujućih predstava. Pogledajte repertoare.

Sprsko narodno pozorište

U pozorištu u centru grada uživaćemo u premijeri predstave Dekameron, koncertima novosadskih Frajli, kao i predstavi Državni posao. Svakako nemojte propustiti ni Gospođu ministarku ni Uježa, predstave po komadima Branislava Nušića. Ovde pogledajte ceo repertoar za decembar.

Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház

U pozorištu u kojem su predstave uglavnom na mađarskom, uvek imate titlove na srpskom. ovde se često izvode i komadi na nemačkom, a u decembru možete pogledati nekoliko zanimljivih predstava koje su bile veoma gledane tokom godine. Mi vam preporučujemo Neplantu, a ovde saznajte šta se još igra u decembru u Novosadskom pozorištu.

neoplanta-predstava-novosadsko-pozoriste
Izvor: Novosadsko pozorište

Pozorište mladih

U lutkarskom pozorištu možete odvesti mališane na njihovu prvu predstavu, ali ne zaboravite da je tu i dramska scena za odrasle. Za mališane preporučujemo predstavu Palčica, a ovde možete pogledati i ceo repertoar za decembar.

Predstava Dogvil

U klubu Fabrika na repertoaru će se naći predstava Dogvil, 27. decembra. Ovo je pozorišna adaptacija istoimenog filma Larsa fon Trira, koju režira Kokan Mladenović. Prodaja karata je počela u Gigstix-u, a cena iznosi 800 dinara.

Pročitajte kako se Frajle spremaju za novosadski koncert

 

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

305 Shares
305 Shares
Share via
Copy link