Srbija Vesti

Tokom sinoćnih nereda navijača demolirani kafići Ace Bosanca koje čuvaju Belivukovi ljudi

aca-bosanac
Foto: Printscreen/Instagram

Prilikom sinoćnih nereda u Beton hali, koji su usledili nakon slavlja navijača Crvene zvezde, demolirana su dva lokala.

Kasnije je obelodanjeno da je reć o “Lafajetu” i “Temperamentu” koji su u vlasništvu Aleksandra Kajmakovića, poznatijeg kao Aca Bosanac.

Kajmaković je poznat i ugledan beogradski ugostitelj, koji je u žižu javnosti dospeo kada je, prilikom hapšenja Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, saslušan u policiji u svojstvu građanina.

Tada je objavljeno, a Kajmaković je potvrdio u razgovoru sa medijima, da su njegove lokale obezbeđivali članovi grupe upravo uhapšenog Velje Nevolje.

Navodno je Kajmaković Upravi kriminalističke policije ispričao tada sve što zna o kriminalnim aktivnostima Velje Nevolje, koji je uhapšen pod sumnjom da je organizovao brojna ubistva, trgovinu drogom, reketiranja, ali i druga krivična dela u okviru kriminalnog klana čiji je bio predvodnik.

Kako je Kajmaković objasnio, njegov ugostiteljski posao je počeo da se komplikuje 2016. kada ga je, navodno, kontaktirao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i ubeđivao ga da obezbeđenje njegovog lokala “Kasina” preuzmu navijači FK Partizan.

– Rekao mi je da imaju najbolje obezbeđenje, da mogu da spreče da dolaze kriminalci i da neće biti problema ni sa navijačima – preneo je tada izvor “Blica” reči Kajmakovića, prenosi 24sedam.

Podsetimo, sinoć, oko 19 sati, grupa navijača nakon slavlja titule fudbalera Crvene zvezde na obali Save, počela je da divlja i lomi sve pred sobom, te je tom prilikom intervenisala i policija, koja je procesuirala ukupno 109 punoletnih osoba, dok su desetorica privedena kod sudije za prekršaje, i njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Zbog sinoćnih nereda u “Beton hali”, Prekršajnom sudu u Beogradu privedena su 54 okrivljena, a do popodneva je osuđeno njih 22 zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Deset osumnjičenih koji su uhapšeni zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje sutra će biti saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

U Prekršajnom sudu se nastavlja procesuiranje privedenih, a očekuje se da će još 35 osoba biti procesuirano.

Oko 60 njih biće pozvano pred prekršajni sud u redovnom postupku, kaže za Tanjug predsednica tog suda Olivera Ristanović.
Okrivljenima koji su do sada osuđeni, izrečene su kazne od 30.000 dinara zbog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje ili 10.000 dinara zbog remećenja javnog reda i mira.

U pitanju su punoletnu građani, a među sinoć provedenima bilo je i maloletnika, koji će posebno odgovarati.

Do incidenata je došlo u subotu uveče, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda u prisustvu nekoliko hiljada navijača, kada se veća grupa se izdvojila od prisutnih i krenula da pravi nerede u “Beton hali”, gde su u baštama restorana sedeli gosti.

Oni su lomili su izloge i inventar, a potom su i naneli povrede određenom broju lica, saopštilo je tužilaštvo.

Krvava proslava titule: Masovna tuča Delija, Grobara i policije, 130 uhapšenih

OGLAS

PARTNERI SAJTA


10K Shares
10K Shares
Share via
Copy link