Dogadjaji Radionice

Naučite sve o uzgoju začinskog bilja i večerajte u društvu

Predavanje i prezentacija o uzgoju začinskog bilja u stanu i njegovoj primeni u kulinarstvu održava se u sredu 8. juna u 19 sati u Omladinskom centru CK13. O osnovama gajenja začinskog bilja govoriće Tanja i Dragan Bursać, koji se uzgojem začinskih biljaka bave već nekoliko godina na svom poljoprivrednom gazdinstvu u Futogu. Nakon ovog druženja, predviđena je i već tradicionalna Zajednička veganska večera.

Naučite kako ćete najlakše da uzgojite svoje omiljeno začinsko bilje u saksijama na kuhinjskom prozoru ili na balkonu. Za uzgoj začinskog bilja nije potrebno puno prostora ni mnogo vremena, a uz pravilnu negu mnoge vrste mogu rasti godinama. Začinsko bilje je najbolje kad je sveže, uvek je pri ruci, a svojom raznolikošću mirisa i boja oplemeniće ne samo svako jelo, već i prostor.

Tanja i Dragan Bursać će posetiocima objasniti kako se uzgajaju najpopularnije vrste začinskog bilja, kao što su peršun, celer, bosiljak, origano, matičnjak, nana, majoran, majčina dušica, mirođija, žalfija, ruzmarin, lavanda, stevija, ali će predstaviti i njihovu primenu u kulinarstvu. U okviru događaja biće postavljena prodajna izložba začinskog bilja sa Poljoprivrednog gazdinstva Bursać.

Pogledajte šta vas čeka u bioskopu

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link