hrana_kuvanje
pixabay.com
Radionice Vesti Novi Sad

Naučite da kuvate i proputujte svet uz Fabriku ukusa

Oduvek ste želeli da naučite više o kuvanju, kako da spremite sjajna jela i vidite svet, a niste imali prilike? Proputujte svet kroz radionice kuvanja Put oko sveta koje organizuje Fabrika ukusa – Udruženje ljubitelja hrane.

restorani-novi-sad-preporuke
foodiesfeed.com

Na ovim radionicama možete naučiti kako da spremite jednostavna i složena jela i slatkiše, a program je tako koncipiran da pri svakom susretu učite nešto novo i zanimljivo. Prvi susret bio je prethodne subote, kada su polaznici ovog kursa učili kako da spreme jela sa sirom – rolnice, kiselu čorbu, gratinirane palačinke sa sirom. Već danas popodne vas očekuje dan ribe pa tako, između ostalog možete naučiti kako da spremite tartar od dimljenog lososa i druga zanimljiva jela.

fabrika_ukusa
Foto: Fabrika ukusa

Sledeći u nizu je Dan Francuske, a posle kursa bićete u prilici da se pohvalite kako umete da spremite poznate francuske specijalitete Cordon Bleu, Quishe Lorraine, i druge specijalitete.

Naredne radionice posvećene su živini, italijanskoj i mađarskoj kuhinji, povrću, proleću, a na jednoj od njih učićete o tradicionalnoj srpskoj kuhinji. Poslednja u nizu jeste radionica Dan rastanka, kada vas očekuju poslastice poput jabuke pečene u lisnatom testu, i specijaliteti kao što je svinjetina Wallington. Ljubazni članovi udruženja uputiće vas u sve tajne i cake najvećih majstora, tako da vam kuvanje više neće predstavljati problem. Radionice se organizuju subotom u 17 časova,  na adresi Bulevar cara Lazara broj 55, a zainteresovani se mogu prijaviti preko fejsbuk stranice, na email adresu [email protected] ili na broj telefona 060/658 52 05.

Posebne pogodnosti ovog kursa odnose se na činjenicu da prvi, probni čas košta 1500 dinara, a da tek nakon njega možete odlučiti da li želite da nastavite sa kursom po ceni od 2.500 dinara. Takođe, možete samo prisustvovati samo jednoj radionici, onoj koja vas zanima. Svi mogu da se prijave, a kapacitet radionice je šest osoba. Međutim, iz Fabrike ukusa kažu da je program podložan promenama i da će, ako bude zainteresovanih ponoviti neke radionice.

kolac_fabrika_ukusa
Foto: Fabrika ukusa

– Za ovakvu ideju odlučili smo se da bi ljudima približili kuvanje, dali im neke ideje i naučili ih novim stvarima. Nećemo stati ovde, i kada se završi ovaj kurs, možete očekivati još zanimljivih i atraktivnih aktivnosti – kažu iz ovog udruženja.

fabrika_ukusa_logo

Fabrika ukusa je udruženje koje je osnovano radi prenošenja kulinarskih tajni u vezi sa pripremanjem jednostavnih i složenijih jela i poslastica, a takođe se bave promocijom zdrave ishrane i i vode računa o očuvanju životne sredine. Osim toga, ovi kursevi sjajna su prilika da naučite mnogo i o kuhinjama drugih zemlja, da se zabavite i shvatite da kuvanje ne mora biti naporan posao.

Pročitajte recepte poznatog novosadskog kuvara

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share