Magazin

Naterao ćerku da obrije glavu nakon što je maltretirala devojku obolelu od raka

sisanje-na-celavo
Foto: beemore/iStock.com

Otac jedne tinejdžerke obelodanio je na Reditu da je svoju 16-godišnju ćerku naterao da obrije glavu jer je maltretirala i ismevala devojku obolelu od karcinoma. Ćerki je dao mogućnost izbora; da joj zabrani korišćenje svih elektronskih uređaja, ili da se ošiša na ćelavo.

Iako se nije pokajala i rekla da je dotična devojka zaslužila takav tretman, izabrala je drugu kaznu. On se sad pita da li je pogrešio, kao i to da li je dobar roditelj ili je seronja.

Ispovedanje na Reditu zbog problematične ćerke

Оca je najviše zabrinulo to što se njegova bivša žena veoma potresla zbog ćerkinog i njegovog postupanja:

– Moja bivša žena i ja imamo 16-godišnju ćerku. Ja imam starateljstvo nad njom jer bivša ima novu porodicu. Ovo spominjem jer se pre ovoga što sam uradio nisam konsultovao sa suprugom a ona me sada osuđuje i vređa – napisao je u uvodu otac.

Rekao je da mu se zgadilo jer se ćerka ponašala nasilnički i da je u stanju šoka.

– Moja ćerka je nedavno maltretirala i ismevala jednu učenicu koja je izgubila kosu zbog lečenja od raka. Čak joj je skinula periku. Njih dve su očigledno u zavadi već neko vreme, jer moja ćerka izlazi sa momkom sa kojim se druga devojka viđala. Ona mi se poverila da joj je devojka rekla da je momak bio sa njom samo zbog seksa, što je za mene bio veliki šok jer nisam ni znala da moja ćerka već ima aktivan seksualni život – nastavlja on svoju “ispovest”.

Napisao je i da to nije izgovor za takvo ponašanje ćerke.

– Nisam odgajao svoju ćerku da se prema ljudima ponaša onako kako se ponašala i bio sam zgrožen njenim stavom. Da stvar bude gora, moja ćerka se nije pokajala zbog toga što je učinila i izjavila je da je dotična devojka to zaslužila. Nije me briga šta je druga devojka rekla, ponašanje moje ćerke je neprihvatljivo. Zato sam joj dao dve mogućnosti za kaznu: oduzimanje sve elektronike, uključujući i mobilni telefon koji joj više nikada neću kupiti, ili da ode kod frizera i obrije glavu – rekao je zabrinuti i zbunjeni otac “ispovedajući” se na društvenoj mreži i tvrdeći da ima dobar razlog za takvu kaznu.

Kazna zbog seksa ili maltretiranja

Tinejdžerka je izabrala drugu kaznu, a njenog oca zanima da li je bio u pravu ili je seronja. Najveći broj korisnika Redita nije delio mišljenje sa njim i osudio je njihove postupke. Pljuštali su različiti komentari:

– Tvoja ćerka je nasilnik jer si i ti nasilnik. To nije dobro roditeljstvo i to je sigurno. Zeznula je stvar, ali zar nisi mogao da smisliš drugi način za odgajanje osim fizičkog kažnjavanja. Pravi razlog oduzimanja kose možda joj je bio kažnjavanje zbog seksa, a ne zbog maltretiranja. Namerno je učinio ružnom, da više ne bi bila privlačna za dečake. Rak drugih devojaka je samo zgodan izgovor – samo su neki od komentara.

Jedan korisnik popularne mreže uputio je ideju kako je mogao da je kazni sa manje omalovažavanja i poniženja.

– Zašto je nisi naterao da volontira na odeljenju za obolele od raka, i to na dečjem odeljenju. To bi joj sigurno pomoglo da ima više saosećanja – predložio je on.

Živimo virtuelne živote u velikoj meri, to je sigurno. Sigurno je i to da je mnoštvo brakova rastureno, pa određen broj dece odrasta bez adekvatne brige, količine ljubavi i dovoljno pažnje i izrasta u nasilnike. Ovaj “slučaj” ide dotle da očajni otac traži pomoć preko društvene mreže. I ne samo to, sigurno da se nadao podršci i na neki način tražio potvrdu da to što je učinio i nije tako strašno. Sigurno je i to da su oboje krivi. A da li je više kriv otac ili ćerka, ili majka koja se preudala? Ili su svo troje seronje?

Kako god, u doba potpunog odsustva empatije, najveća žrtva je obolela devojka – jer šta god da je u pitanju ovakvo ponašanje tinejdžera i nesavesnih roditelja je za svaku osudu.

U ovo ludo vreme više ništa ne čudi, nažalost.

Mladi su narcisoidni i lenji, a roditelji im povlađuju i aplaudiraju za svaku glupost

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

698 Shares
698 Shares
Share via
Copy link