Beograd Magazin

Bahati siledžija u BG umalo usmrtio ženu na pešačkom, obilazio kolonu preko pune linije (VIDEO)

Foto: Screenshot

Društvene mreže su se usijale nakon što je počeo da se deli snimak bahatosti vozača Folksvagena, koji velikom brzinom proleće tik do žene koja je prelazila pešački prelaz. Bukvalno je stotinka ili jedan delić koraka pretio da se čitav incident završi tragičnim ishodom.

Incident se dogodio u širem centru Beograda, u Ulici Kneza Višeslava.

Na snimku se jasno vidi kolona vozila koja se lagano kreće, a u određenom trenutku se u kadru pojavljuje žena, koja je verovatno procenila da je to pogodan trenutak da pređe ovu prometnu ulicu na pešačkom prelazu.

Iznenada se pojavljuje sivi Folksvagen, koji ogromnom brzinom prolazi kod kadar, obilazeći kolonu vozila i prolazi svega nekoliko centimetara od žene, koju su samo dobri refleksi i neverovatna sreća spasili sigurne smrti!

Žena je bukvalno odskočila i u šoku se vratila na trotoar, a sumanuti vozač je samo produžio.

Svakako nije za pohvalu što je žena koristila mobilni telefon kada je prelazila ulicu, ali šta tek reći za ovog bahatog vozača, koji je obilazio kolonu vozila na punoj liniji, ne mareći za pešake i pešački prelaz.

Time je bukvalno ugrozio sve učesnike u saobraćaju i predstavlja školski primer nasilničke vožnje, a neki bi ga mogli okvalifikovati i kao pokušaj ubistva u nehatu.

Na čitav događaj reagovali su brojni korisnici Reddita.

– Legendarni prelaz sa ležećim u Skojevskom. Tu nervozni magarci uštede 10 sekundi ovakvim pokušajima ubistva svaki dan. A odmah posle sledi semafor koji je crna tačka za samouverene motocikliste – napisao je jedan od njih.

– Ej, autobus u stanici pod jedan. Ima lepa plava nalepnica da sačekaš autobus kada hoće da se uključi u saobraćaj, vidi se čak i na snimku. Pod dva, dve trake, puna linija, lik je ladno između dve trake napravio treću samo za sebe. Pod tri, dva ležeća policajca, oba je preleteo. Pod četiri, pretiče kolonu. Pod pet, on nije prošao nego je proleteo, garant je probio ograničenje. I nakon svega ovoga imaš mentole koji kažu da je ova devojka kriva jer gleda u telefon. Pa je**m vas glupe, imate li tri grama mozga u lobanji? – lepo je analizirao situaciju drugi korisnik ove društvene mreže.

– Koji idiot… Mogao je i sebe, i ženu i ovog u suprotnoj traci da ubije – komentarisao je treći.

Na čitavu situaciju reagovao je i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, pozivajući nadležne organe da reaguju, posebno jer su poznate registarske tablice bahatog vozača.

– BG 2178 VA. Policija i pravosuđe su na potezu! Očekujem 60 dana zatvora plus sve ostalo po zakonu. U ovoj situaciji, da je petoro dece izašlo na putanju ovog siledžije, svo petoro bi poginulo! – napisao je Okanović u svom Tviter postu.

Da li će policija i pravosuđe zaista reagovati u ovom slučaju, ili će se ponovo ispostaviti da se radi o osobi za koju zakoni ove zemlje ne važe, ostaje da vidimo.

Vozaču „audija smrti“ koji je u Nišu ubio dečaka i oca troje dece apelacijom smanjena kazna

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

69 Shares
Share via
Copy link