Magazin

Saznala da muž hoće da je ostavi, pa za njegovo ubistvo ponudila stan od 2 miliona €

ukrajina-policija
Izvor: Telegraf.rs/Foto: Police of Ukraine

Policija u Ukrajini sprečila je organizovanu otmicu i pokušaj ubistva srpskog biznismena M. R. u toj zemlji. Sumnja se da su otmicu i pokušaj ubistva isplanirali supruga i šurak žrtve.

M. R., koji posluje u Ukrajini, navodno je želeo da se razvede od supruge i da je razbaštini što je ona saznala pa je, zajedno sa bratom, osmislila kako se reši supruga pre nego što on nju ostavi.

Ona je prošle godine saznala da M. R. želi razvod, pa je počela da traga za plaćenim ubicom koji će da odradi prljavi posao. Prema podacima iz istrage, supruga M. R. je ukrajinskom državljaninu, koji je živeo van granica Ukrajine, dala detalje o svom suprugu i zamolila ga da „ugovori posao“.

Ona je navela da njen suprug nekoliko puta godišnje odlazi u Ukrajinu kako bi kontrolisao poslove. Za uspešnu odrađen posao, ponudila je stan u Moskvi koji vredi 2 miliona evra.

Plan je bio da ubica prvo otme M. R., a potom da ga natera da potpiše unapred pripremljene papire, nakon čega je trebalo da bude likvidiran. Nakon ubistva, supruga je trebalo da nasledi imovinu vrednu 6 miliona evra.

Srećom, ukrajinska policija saznala je da se sprema likvidacija i odmah su otpočeli istragu kako bi zatvorili čitav krug i priveli sve uključene u ovaj zločin.

Nakon što su u decembru informisani da se sprema napad na M. R. oni su krenuli da prate ukrajinskog državljanina kojem se supruga obratila, a potom su ga ispitali. Nakon toga su u sve uključili i srpsku policiju kako bi došli do naručioca ubistva, a onda su sami iscenirali otmicu.

– Početkom juna, nakon što se saznalo da je naručena likvidacija, pripadnici ukrajinske policije izveli su specijalnu operaciju i simulirali otmicu žrtve na teritoriji Kijeva, kako bi „navukli“ naručioce ubistva, koji su u to vreme bili u Srbiji – naveo je izvor iz istrage.

Kada je jedan od organizatora isplatio prvu tranšu u iznosu od 10.000 dolara čoveku koji je trebalo da počini otmicu i likvidaciju, policija ga je privela.

Na osnovu dokaza, koji su prikupljeni u saradnji sa srpskom policijom, osumnjičeni se tereti za planiranje otmice i pokušaj ubistva. Osumnjičenom je određen pritvor, bez mogućnosti kaucije, prenosi Telegraf.rs.

Čovek (71) iz Iriga platio da mu ubiju zeta

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link