Magazin Srbija

Narod najsličniji Srbima ne voli komšije, ne veruje nikome i nezgodni su po potrebi

srbi
Foto: Shutterstock/bibiphoto

Svesni smo svi činjenice da smo kao narod veoma specifični, što i ne čudi, imajući u vidu šta smo sve preživeli kao nacija. Ipak, čini se da tamo daleko postoji neko ko nam je vrlo sličan.

Naime, na Redit platformi se povela diskusija o tome koji narod nam je najsličniji, a kao i uvek, došli su do zaključka. Takođe, mnogi su izrazili želju da upoznaju nekoga ko je sličan srpskom senzibilitetu, karakteru i temperamentu. Naravno, rezultati diskusije vam ne bi pali na pamet, u pitanju stanovnici Južne Amerike.

Naši ljudi su izglasali da su Srbima najbliži i najsličniji Argentinci. Prvenstveno iz ova tri razloga.

  • Ne vole skoro sve svoje komšije
  • Sigurni su da su najbolja vremena prošla i da ih čeka samo doom and gloom („propast i mrak“)
  • Uprkos svemu su jako ponosni na svoju državu

Nakon toga je dosta njih u komentarima potvrdilo ovo razmišljanje.

„Tetka i teča živeli i radili po celoj Južnoj Americi i Centralnoj Americi, osim Brazila. Najradije bi živeli u Meksiku ili Argentini jer su tako slični nama, ali i autentični“, „Evo šta kaže moj drugar Argentinac. Slaže se sa gore navedenim i dodaje još da oni isto kao i mi ne veruju policiji, kao ni jedni drugima. Pored ovih imamo još dosta zajedničkog.“Portugalci, Argentinci“, bili su neki od komentara u kojima smo izrazili svoju povezanost sa Argencima.

Drugo mesto su zauzeli Španci i Meksikanci jeru su „temperamentni, strastveni, veseli, histerični i nezgodni po potrebi“, dok su po komentarima treće mesto zauzeli Irci.

„Došao da kazem – Irci“, „Moj glas ide Ircima. Oni su burazeri, jako ih gotivim“, „Irci 100/100“, neki su od „glasova“ za Irce.

Dalje su se ređali Japanci jer – „Srbija do Tokija“ i naravno Turci.

Izvor: b92

Ekvadorci najobdareniji, Balkance predvode Bosanci, a evo kako se kotira srpska muškost (FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

22 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap