viber-telefon-aplikacija
Foto: finder.startupnationcentral.org
Vesti Novi Sad

Napravi Viber stiker inspirisan Novim Sadom

Za sve ljubitelje kuckanja poruka preko aplikacije Viber biće uskoro mnogo lepše i zanimljivije. Pitate se zašto? Zato što u okviru konkursa “My City, My Vibe”, Viber poziva sve kreativne umove da se pridruže i naprave stiker inspirisan Novim Sadom. Osim što će na ovaj način svet bolje upoznati naš grad, pobednik konkursa će osvojiti i nagradu.

Za one koji ne znaju, stikeri su ušli u internetski bonton. Pošto je pisana reč hladna i ljudi je možda mogu interpretirati na pogrešan način, stikeri se koriste kako bi izrazili osećanja, ali i začinili dopisivanje kreativnim ilustracijama.

viber-konkurs-aplikacija
Foto: flickr.com

Na ovaj konkurs mogu se prijaviti svi oni koji na jedinstven način žele da svetu prikažu i približe odlike Novog Sada. Sve što treba da uradite jeste da 3 nacrtana, fotošopirana ili fotografisana stikera pošaljete u vidu JPG/PNG formata. Stikeri moraju biti u boji i treba da sadrže kratak opis.

Programer Damir Mamić kaže da je za pravljenje ovih stikera potreban umetnički talenat kojim baš ne raspolažu mnogi programeri.

– Smatram da na ovaj način Viber želi da obogati svoju bazu stikera, pošto nisu svi besplatni, ali i da dopre do velikog broja talentovanih ljudi. Međutim, mislim da bi bila bolja ideja kada bi Viber omogućio pravljenje tih stikera preko online servisa gde bi svako mogao da napravi kolekciju stikera koje je sam osmislio – kaže Mamić.

viber-stikeri-aplikacija
Foto: flickr.com

Pošto nam se ideja veoma dopala, razmislili smo kakav bi to stiker i mi mogli da napravimo. Koja bi to nalepnica bila prava novosadska? I došli smo na ideju da, osim neizostavne reči “gari”, a naša fotografkinja nam je pomogla da napravimo stiker o Miletiću ili Katedrali. Pa kada bismo ugovarali sledeći sastanak sa nekim umesto da kucamo: “Nađimo se kod Miletića“, samo bismo kliknuli na stiker i – voila, statua Miletića bi krasila našu konverzaciju. Kreativno, zar ne?

Više o aplikacijama bez kojih ne možete da živite

Pomislite samo da je prošlo nekoliko godine od kada ste poslednji put posetili vaš rodni grad, pa kada nekoj bliskoj osobi iskucate poruku preko Vibera: “Šećaš li se ovog mesta? Tu sam ti prvi put rekao rekao da te volim” i da joj da joj potom pošaljete stiker tog mesta. Emotivno bi bilo i za vas i za nju, zar ne?

stiker-miletic-viber
Foto: Jovana Rakić

Naš grad Novi Sad je pun znamenitosti i mestašca koje mnogi Novosađani poznaju i koje vrlo rado posećuju. S toga, uključite viuge i bacite se na posao! Predstavite grad iz vašeg ugla. A ko zna, možda će se među tim stikerima naći i logo vašeg omiljenog portala Luftike.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share