Novi Sad

Najveći IT događaj u Novom Sadu – ITkonekt 2018

Po prvi put u Srbiju i Novi Sad dolazi kreator CSS-a, zatim bivši direktor razvoja u PayPalu i predstavnici iz Microsofta iz Amerike. Ekskluzivno će Novosađani moći da slušaju iz prve ruke šta je novo u C#7 i šta nas očekuje u C#8, zatim o .NET Core 2.1 koji još nije ni u upotrebi i slično.

Svi oni koji još nisu obezbedili svoje mesto na konferenciji, trebalo bi da požure, pošto je broj mesta ograničen. Konferencija se održava 20. i 21. aprila u Master centru. Više informacija se može pronaći na linku.

“Ovo je najveći IT događaj u Novom Sadu do sada, koji na jednom mestu okuplja novosadsku IT scenu. Ovo je tek prva godina, planiramo da sledeće godine ovo bude još veći događaj, koji će okupiti još više inostranih predavača, IT kompanija i IT stručnjaka” kažu Milica Nastasić i Milica Radović, osnivači ITkonekta.

Količine podataka i informacija u modernom svetu rastu enormnom brzinom, a da bi se oni efikasno smestili koristi se cloud tehnologija. Do 2020-te godine upotreba cloud-a će značajno porasti, a većina kompanija će morati da koristi ovu tehnologiju. Kako zaštiti te podatke, koji su moderni načini za to i šta nam budućnost donosi, objasniće Jonathan LeBlanc, specijalista iz Amerike na konferenciji u Novom Sadu 20. i 21. aprila.

Jedna od tema o kojima će se govoriti na konferenciji je popularna tema o Blockchain-u, a iskustva će podeliti srpski startup-i koji su prikupili za kratko vreme milione evra zahvaljujući Blockchain-u.

it konferencija

IT predavači iz Amerike i Evrope koji dolaze u Novi Sad inače govore na najvećim svetskim IT konferencijama, i ovo je jedinstvena prilika za Novosađane da ih čuju u svom gradu.

Paralelno sa konferencijom u Master centru 20. i 21. aprila će biti održan IT sajam zapošljavanja, gde će se na zanimljiv i interaktivan način predstaviti IT kompanije i ponuditi nova radna mesta. Ulaz na ovaj deo događaja je besplatan uz PRIJAVU.

Glavni partner događaja u Novom Sadu je Continental Automotive, a neke od kompanija koje će ponuditi poslove na ITkonektu u Novom Sadu su Symphony, HTEC, Prozone, Zesium mobile, QACube i drugi.

Ovaj događaj organizuje ITkonekt rastuća regionalna zajednica, koja okuplja preko 90 IT kompanija, 8000 IT stručnjaka i više desetina IT organizacija i indie gejming studija.

Rade četiri sata dnevno, a zarade 1280 evra

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

382 Shares
382 Shares
Share via
Copy link