sfw-moda
Izvor: SFW
Dogadjaji

Najveći događaj u istoriji srpske mode

Februar 2016. godine biće zapamćen po jednom od najvećih događaja u istoriji srpske mode. Zahvaljujući  ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA,  od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a su u mogucnosti da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – NYFW, LA FW, Miami FW i Washington DC FW-u.  Snovi se ipak ostvaruju. Nedelja mode o kojoj maštaju svi dizajneri sveta, New York Fashion Week, koji se odrzava od 11. do 18. februara 2016. godine, ugostio je čak tri srpska dizajnera – Batu Spasojevića, Zvonka Markovića i Marinu Mićanović, koji se nalaze rame uz rame sa više od 80 kreatora iz prestižnih kuća kao što su DNKY, Michael Kors, Ralph Lauren, Sherri Hill, Vera Wang i drugi.

Njihove  revije održane su 17. februara u prelepoj katedrali- NY Downtown, Manhattan,
čiji je ambijent u kombinaciji sa kreacijama naših dizajnera atmosferu činio bajkovitom.
Nedelja mode u Njujorku predstavlja više od same lepote i mode. Nastao je 1943. godine
kao potreba američkih kupaca i modnih novinara  koji nisu imali mogućnost da putuju u
Pariz. Počevši od 1993. godine, svakakog februara i septembra, Njujork postaje centar
svetske mode. Tu se održava ovaj planetarno prepoznatljiv događaj gde se na jednom
mestu susreću najbitniji blogeri, dizajneri, novinari, poznate ličnosti, modeli i diznajeri.

Koliko je značajan ovaj dogadjaj govori činjenica da je za nedelju dana NYFW posetilo
više od 100.000 hiljada posetilaca, koji su za državu doneli više  500 miliona dolara. U čast učešća naših kreatora na New York Fashion Week-u i Serbia Fashion Week Show case-a , Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku u svojoj rezidenciji organizovaće svečani prijem i izložbu u petak, 19. februara, na kojem će biti predstavljeni radovi Bate Spasojevića, Zvonka Markovića i Vesne Milošević.

Nakon velikog uspeha na NYFW, njihove kolekicje moći će da vidi premijerno i domaća publika u Srbiji, u periodu od 5. do 10. aprila u okviru Serbia Fashion Week-a koji će biti održan u Auli Master centra Novosadskog sajma.  Rezerviše svoje vreme za ove izvandredne događaje i priključite se mnogobrojnoj svetskoj publici koja je imala priliku da vidi radove naših kreatora. Vidimo se na šestom izdanju  Serbia Fashion Week-a.

Više zanimljivih događaja potražite ovde

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš