Vesti Novi Sad

Najveća konferencija o hrani 12. juna

Najveća regionalna konferencija o hrani Food Talk ove godine biće održan 12. juna na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu. Tema ovogodišnje konferencije je „hrana na mreži“, a učesnici iz celog regiona predstaviće specijalitete iz svoje zemlje.

Veliki broj profesionalaca iz oblasti medija, komunikacija, marketinga, kulinarstva, gastronomije, vinarstva, prehrambene industrije, poljoprivrede, NVO, predstavnici Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodine učestvovaće na ovogodišnjem Food Talk-u. Neke od najzanimljivijih tema su: Meso? Gluten? GMO? Šta da jedem?, Ko su gastro-zvezde regiona? Najčešće greške u ishrani…. Tu su i predavanja poznatih kuvara o svojim ličnim iskustvima i secijalitetima. Neki od učesnika su Nenad Čanak, Suzana Mančić, Dejan Lutkić, Velimir Veca Dejanović, Tanja Banjanin i mnogi drugi.

hrana-na-netu

 

Najpoznatiji hrvatski gastro-ekspert Rene Bakalović predstaviće nekoliko mladih kulinarskih zvezda regiona kao i neke od legendi ove branše. Poznati zagrebački književnik Igor Mandić govoriće o svojoj bračnoj kuhinji, videćemo kako izgleda jedno od najvećih kulinarskih takmičenja na svetu – francuski Bocuse d’Or, a zemlja gost ove godine biće Velika Britanija čija ambasada će nam predstaviti ostrvske kulinarske delikatese.

Na pauzama između panela, posetioci će moći da odu na vožnju brodićem, a za goste koji žele da obiđu Novi Sad i Sremske Karlovce, organizovana je turistička tura u pratnji vodiča.

Na kraju konferencije, nakon večere, bend The Frajle održaće concert zajedno sa Milanom Mumin i najboljim tamburašima sa Tamburica festa.

Generalni pokrovitelj konferencije je brend „Moja kravica“, a detaljan program manifestacije možete pogledati na linku: http://www.color.rs/foodtalk2015/.

Luftika
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow