Ljubimci Magazin

Građani Rume traže najstrožu kaznu za monstruozno ubistvo psa

dzo-ruma
Printscreen/Pravda za Džoa

Stanovnici Rume bili su zgroženi prizorom koji su zatekli 19. januara rano ujutru. Veliki pas visio je obešen sa drveta u blizini Sporstkog centra „Sloven“. To je bio pas koga je znao ceo taj kraj, veliki, dobroćudni mešanac kome su komšije nadenule ime Džo.

Nije zabeleženo da je Džo ikoga napao ili ujeo, naprotiv, bio je deci drugar u igri i svima se radovao. Iz nepoznatog razloga D. R. je 18. januara uveče, spremio uže, odveo psa do drveta i obesio ga. Pas ja išao za čovekom, jer ga je znao iz ulice.

Slučaj je prijavljen policiji koja je brzo identifikovala i privela D.R. kome je određeno policijsko zadržavanje.

Društvo za zaštitu životia „Jupiter“ iz Rume ali i brojni građani koje je uznemirio i potresao ovaj slučaj, pokrenuli su onlajn potpisivanje peticije u kome traže da D.R. bude najstrože kažnjen.

Po zakonu je za ovo krivično delo, zlostavljanje, mučenje i ubijanje životinja predviđena maksimalna zatvorska kazna od 3 godine zatvora.

U peticiji se od nadležnih zahteva da osumnjičeni ne bude pušten iz pritvora do pravosnažnosti presude, ali i njegovo psihijatrijsko veštačenje, jer, po autorima peticije, ovo delo ne može da učini psihički zdrav čovek.

Izvor: Nova.rs

Uhapšen muškarac koji je na fudbalskom terenu u Rumi obesio psa o drvo

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

379 Shares
379 Shares
Share via
Copy link