Putovanja

Najlepši ostrvski gradovi

Izdvojili smo za vas neke od najlepših ostrvskih gradova na svetu. More, plaže, lokalne priče, stare građevine i ostale turističke atrakcije samo su neki od razloga zašto bi svako trebalo da poseti ova divna mesta. Ukoliko ne možete da ih obiđete, uživajte makar u čitanju o njima.

Ki vest, Florida

Za sve one koji obožavaju sunce i visoke temperature, Ki Vest je pravi odabir. Ovde je tokom cele godine toplo, prosečna temperatura tokom zime je oko 20 stepeni. Grad je poznat po svojim plažama koje su sinonim za uživanje. Za ljubitelje književnosti obavezna stanica su i neki od barova u kojima su Ernest Hemingvej i Vilijam Tenesi bili redovni gosti.

Ki-Vest-Florida

Santa Kruz del Islote, Kolumbija

Veruje se da je Santa Kruz del Islote najnaseljenije ostrvo na svetu. Ovde ima toliko malo mesta, da ne postoje ni plaže ni hoteli. Turisti koji žele da obiđu Santa Kruz del Islote moraju odsesti na nekom od susednih ostrva.

Santa-Kruz-del-Islote-Kolum

Trogir, Hrvatska

Za sve ljubitelje istorije i umetnosti Trogir je pravi odabir za letovanje. Turisti obavezno posećuju  brojne crkve, kule, gradska vrata, samostane i prelepu katedralu Svetog Lovre. Svi oni koji dođu u ovaj divan grad sigurno će uživati i u brojnim kulinarskim specijalitetima, po kojima je Trogir čuven.

Trogir-Hrvatska

Libek, Nemačka

Ovo je još jedno mesto koje ljubitelji istorije moraju posetiti. Tokom razgledanja grada posetioci obilaze crkvu Svete Katarine, Libečku katedralu, crkvu Svete Marije, kuću Tomasa Mana i kuću Gintera Grasa. Turisti iz svih delova sveta mogu ovde da probaju marcipan po kojem je Libek poznat.

Libek-Nemačka

Tromse, Norveška

Najseverniji grad u Norveškoj, Tromse poznat je kao „Pariz severa”. Grad je poznat po Tromsdalenskoj crkvi, koju zovu i „Norveška opera”, pošto veoma podseća na Sidnejsku operu. Nezaobilazne turističke atrakcije su i most Sandnessund, istorijske drvene kuće i akvarijum Polaria. Svi koji posete Tromse zimi uživaće u prelepim prizorima polarne svetlosti.

Tromse-Norveška

Male, Maldivi

Glavni grad Maldiva, Male smešten je na istoimenom ostrvu. Svi koji dođu u ovo mesto moraju posetiti čuvenu Riblju pijacu, Trg republike – Jumhooree Maidan, palatu Mulee Aage… Za turiste je obavezna i šetnja po plaži Artificial, po kojoj je Male poznat.

Male-Maldivi

Florijanopolis, Brazil

Florijanopolis ima 42 plaže koje su nezaobilazna stanica za surfere, pošto su poznate po jahanju na talasima. Ovde turisti mogu probati i neke od najukusnijih specijaliteta brazilske kuhinje. Florijanopolis je idealno mesto za odmaranje, uživanje u prirodi i prelepim pejzažima.

 Florijanopolis-Brazil

Pogledajte turističke aranžmane agencije Sabra

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

28 Shares
Share via
Copy link