Lifestyle Magazin

Najlepše ljubavne poruke za Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih se proslavlja i u našoj zemlji. Neki će iskoristiti pogodnosti koje turističke agencije nude za ovaj praznik, drugi će kupovati poklone, a neko će napisati poruku voljenoj osobi. Izabrali smo neke od nalepših poruka i pisama za dan zaljubljenih.

ljubav-par
Izvor: Pixabay ©

Iz “Zavoda za Zaljubljenje” Vas obaveštavaju, da u ovom trenutku, nekome neizmerno nedostajete. Zato Vas molimo da uzvratite poruku na ovaj broj. Hvala!

Obaveštavamo Vas da ste krivi za bankrot firme “Soko Štark”. Prodaja slatkiša je opala kada je utvrđeno da je osoba koja ovo čita, slađa od bilo čega

Važno je, možda, i to da znamo: čovek je željan tek ako želi i ako sebe celog damo, tek onda možemo biti celi. Saznaćemo tek ako kažemo reči iskrene, istovetne i samo onda kad mi tražimo moći će neko i nas da sretne.

Zašto zatvaramo oči kada plačemo? Kada sanjamo? Kada se molimo? Kada se ljubimo? Zato što znamo da najlepše stvari ne možemo videti nego ih osećamo srcem!

izazov-za-parove-1
Izvor: Pixabay ©

Danas ćemo mnogi poslati voljenoj osobi poruku, a nekada su se pisala romantična pisma. Izdvojili smo najlepša ljubavna pisma poznatih.

Vinston Čerčič svojoj ženi Klementini Čerčil o svojoj ljubavi 1935. godine

– Moja draga Klemi, u tvom pismu sa Madrasa napisala si, kako sam ti obogatio život – reči meni tako drage. Ne mogu ti opisati koliko si me učinila srećnim. Kada bi u ljubavi moglo biti računa, uviek bih ti dugovao.

Ernest Hemingvej o svojoj ljubavi za Marlen Ditrih, 1951. godine

– Ne mogu opisati taj osećaj, no svaki put kada stavim svoje ruke oko tebe osećam da sam stigao kući.

kako-da-naucim-da-se-ljubim
Izvor: Pixabay ©

Ovo je iz biografije Merlin Monro,jedan od njenih ljubavnika je napisao:

„Žena koju sam voleo nalik je ženama koje ste vi, mladići, voleli. To je čudesno stvorenje koje bogovi sazdase od golubije krotkosti, zmijske nepouzdanosti, paunove gordosti,vučije zlobe,od lepote bele ruže,strahote mrkle noći,od šake pepela i pregrsti morske pene.
…sve to beše jos juče, a proslost je samo san što se ne vraća.Danas je žena koju sam voleo otišla u zemlju daleku i pustu, divlju i hladnu, u zemlju pustoši i zaborava…
…Život je ime žene koju sam voleo.
Jer život je žene, lepa čarobnica što nam srce očara, što nam duše mami, što nas obećanima zatrpava..
Život je žena što se kupa u suzama svojih zaljubljenika i što se ukrašava krvlju svojih žrtava.
Život je žena preljubnica, ali je prelepa; ko njenu preljubu nije okusio, lepotu njenu je omrznuo.“

„Zbog te žene, jedine koju sam volio u životu, nisam se oženio. Zbog nje, izgubljene, zbog nje, otete, postao sam tvrđi i zatvoreniji prema svakome: osećao sam se poharan, i nisam davao ni drugima što nisam mogao dati njoj. Možda sam se svetio sebi, i ljudima, nehotice, i ne znajući. Bolela me, odsutna.”

— Meša Selimović

Više o tome zbog čega je Novi Sad grad ljubavi

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

11 Shares
Share via
Copy link