Magazin

Njegov nos je najduži na svetu, a Ginisov rekord koji je sam postavio uskoro će oboriti

najduzi nos na svetu

Turčin Mehmet Ozjurek ponosni je vlasnik najvećeg nosa na svetu što mu je donelo priznanje u vidu Ginisovog rekorda. Mehmet ima 71 godinu i nikome na svetu nije izmerena veća dužina nosa, iako to ne znači da negde ne postoji osoba koja bi možda mogla da izazove turskog rekordera.

On je rekord oborio 2010. godine tokom gostovanja u “Lo Show dei Record”, italijanskoj televizijskoj emisiji, kada su mu ‘meru’ uzeli profesionalci. Njegov nos dugačak je čudesnih 8,8 centimetara, a uskoro će se ponoviti merenje kako bi se utvrdilo da li je i koliko njegov nos eventualno porastao u međuvremenu.

Poznato je da nos uz uši nastavlja da raste sa godinama, te postoji velika verovatnoća da će novo premeravanje nakon više od jedne decenije dovesti do toga da Mehmet obori svoj lični, istovremeno i svetski rekord.

Zanimljivo je da Mehmet Ozjurek nema najveći nos u istoriji čovečanstva jer se smatra da je Tomas Veders, poznatiji kao Tomas Vedhaus, cirkuzant iz Jorkšira koji je živeo u 18. veku, imao najveći nos ikada.  Njegov nos je bio dugačak teško zamislivih 19 centimetara.

Iako je gotovo nemoguće da nadmaši Tomasa, uskoro ćemo saznati da li je Mehmet uspeo da “poboljša” svoj istorijski rezultat.

Ovaj lik ima najduži ponos na svetu od skoro pola metra, živi na socijali i ima samo jedan san

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

66 Shares
Share via
Copy link