Putovanja

Ovo su najduži letovi na svetu

let-avion

Ovih dana, sve više i više ljudi leti regularno, i sada je teško poverovati da je bilo vreme kada je letenje bilo moguće samo za bogate i slavne ljude. Letovi postaju sve duži. I dok je istina da su letovi bez prestanka idealni za dolazak na odredište sa što je moguće manje muke, da li možeš sebe da zamisliš da letiš avionom 15 sati i više bez prestanka?

Kao što verovatno već znate, najduže letove na svetu izvode velike međunarodne avio kompanije. Kada je u pitanju držanje rekorda za najduži let, nije uopšte čudno što je konkurencija prilično intenzivna. Trenutno, tri avio kompanije koje drže taj rekord su:

  • Singapore Airlines
  • Qatar Airways
  • Qantas

Najduži letovi na svetu ove godine su od Njujorka do Singapura i  od Auckland-a do Dohe. U slučaju da putuješ iz Los Anđelesa u Singapur, predlažemo ti da se dobro umoriš pošto te čeka put od 17 sati i 50 minuta.

Ako je moguće, bilo bi idealno da prespavaš većinu ovog puta. Da bi bio u stanju da spavaš 10 sati u avionu, moraš dobro da se umoriš pre nego što uđeš u avion.

Vežbaj, pleši, izađi u klub (samo nemoj da se napijaš, pošto ne postoji ništa gore od letenja avionom dok si mamuran), poseti neke od najboljih kazina na svetu, trči. Fizički se umori što je više moguće i onda ćeš da spavaš u avionu kao beba.

Naravno, pre nego što se ukrcaš u avion, nemoj da zaboraviš da poneseš slušalice, jastuk, knjigu i napunjen telefon. Što se tiče odeće, obuci nešto široko, cilj je da ti bude što udobnije moguće.

Najduži letovi

Od Auckland-a do Dohe ima 12 535 km. Avio linija je Qatar Airways, a let traje 18 sati i 5 minuta. Generalno, ako biste leteli samo između Auckland-a i Dohe, to je 80,000 američkih milja AAdvantage programa za kartu u jednom pravcu na Qataru u biznis klasi.

Ovo je odlična opcija jer ćete leteti jednim od najboljih proizvoda biznis klase na nebu koristeći milje koje stalno gube svoju vrednost za letove koje obavlja American Airways.

Sledeći najduži let je relacija Perth-London. Avio linija za ovaj let je Qantas i let traje 17 sati i 20 minuta.

Sledeći najduži let je je relacija Auckland-Dubai. Let traje 17 sati i 5 minuta.  Avio linija zadužena za ovaj let su Emirati. Posle toga, relacija Los Anđeles-Singapur. Avio linija zadužena za ovaj let je United Airlines. Let traje 17 sati i 50 minuta. Distanca je 14 113 km.

Kako da se spremiš za dug put?

Za letove na velike udaljenosti, pogotovo one u inostranstvu, važno je pripremiti se. Generalno, ako razmisliš, previše je vremena i novca uloženo u istraživanje karata, plaćanje karata, taksija, transfera i svega ostalog da ne biste imali najbolji mogući let.

Ako postoji jedna stvar koja se može reći sa sigurnošću to je da svi volimo da putujemo. Ali, činjenica je da svo uzbuđenje nestane kada sedite 7 sati na jednom mestu na jako neugodnom dugom putovanju.

Sa tim rečeno, prva stvar koju morate da uradite jeste da proverite da li postoje nadogradnje pre, tokom i nakon što rezervišete let. Naime, nadogradnje letova mogu izgledati kao urbani mit, ali se dešavaju.

Jedno opšte pravilo jeste da ne jedete ništa u avionu što ne biste jeli kod kuće. Srećom, sve veće aviokompanije nude obroke koji odgovaraju vašim željama i ograničenjima u ishrani. To znači da možete unapred reći kakvu hranu želite – vegetarijansku, bez glutena, bez natrijuma i tako dalje.

Top 5 zanimljivih destinacija za putovanje

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link