Lifestyle Svet

Najbolji tattoo majstori i njihovi Instagram profili – možda dobijete ideju za svoju tetovažu

Razmišljate godinama da li ukrasiti svoje telo nekim lepim crtežom, ali niste doneli konačnu odluku jer želite nešto jedinstveno, samo po vašoj meri.

Možda već imate nekoliko crteža po telu, a sada planirate neki novi pečat.

Ovo su neki od primera koje smo izabrali, a možda će vas baš rad nekog od ovih umetnika inspirisati i dati vam jasnije ideje.

„Bang Bang” – 2.4 miliona pratilaca

bang-bang
Foto: uproxx.com

Kit “Bang Bang” Mekurdi dominira igrom mastila ovih dana. Mekurdi je tetovirao Rijanu, Karu Delevinj, Leni Kravitca i još mnoge druge svojom delikatnom, promišljenom umetnošću. Ako nemate ozbiljnog gotovinskog novca, verovatnoća da zakažete sastanak sa Mekurdijem je zaista mala. Umesto toga, možete uživati u njegovom radu kroz Instagram profil i sanjati da ćete jednog dana dobiti mastilo od gospodara.

„Tattoodo“ – 3. 6 miliona pratilaca

tattoodo
Foto: uproxx.com

Ovu stranicu mora obavezno pratiti svako ko želi da se tetovira prvi put ili traži svoju sledeću. Ovu kompaniju čini zajednica umetnika i majstora tetovaža iz celog sveta. Poseduju i svoju aplikaciju „Tattoodo“  putem koje se možete informisati o radu, različitim tehnikama i tetovažama, određenim studijima, ali i direktno rezervisati „tattoo“ umetnike širom sveta.

„Katrina Jackson“ – 1.2 miliona pratilaca

kat-tat
Foto: uproxx.com

„Enigma Tattoo“ na Beverli Hilsu je klasičan studio tetovaža. Rad Katrine Džekson kreće se od fotorealističnih lica do mornarskih tetovaža stare škole rađenih umetničkim stilom. Tetovaže koje ona izrađuje obiluju lepotom, intenzitetom i izraženim artističkim notama.

„Mr. K“ – 704 hiljade pratilaca

mr-k
Foto: uproxx.com

Rad gospodina K obiluje religijskim i avanturističkim motivima meditacije, u predivnoj suptilnosti. Svaka, često vrlo sićušna tetovaža, je priča koja vas vodi na uzbudljivo putovanje. Njegovi crteži su zaista impresivni.

„Sasha unisex“ – 763 hiljade pratilaca

sasha-unisex
Foto: uproxx.com

Saša Uniseks nudi privremene tetovaže za one koji nisu sasvim sigurni da li su spremni da se odvaže za trajnu opciju. Dizajn koji dominira u njenom radu, sa primetnim uticajem kubizma, čine živopisne i jarke boje, sa motivima cveća i životinja. Možete uraditi privremeni „tattoo“, a onda ako se osećate sasvim sigurno u svoj odabir, tu tetovažu možete trajno uraditi na nekom delu svoga tela.

„Chaim Machlev“ – 499 hiljada pratilaca

chaim-machlev
Foto: uproxx.com

Berlinski umetnik Čeim Mačlev još uvek je relativno nov u industriji, ali je za manje od deset godina izgradio neverovatnu reputaciju interesantnog i inovativnog stvaraoca. Njegove tetovaže su unikatne, anglosaksonci bi rekli „once in a lifetime“. Njegova upotreba linija i crne boje nema premca u ovoj delatnosti. Poslednjih godina napravio je pravi mali bum, pošto su rok zvezde čekale u redu da bi ih tetovirao baš ovaj master svog zanata.

Melody Mitchell“ – 385 hiljada pratilaca

melody-mitchell
Foto: uproxx.com

Melodi Mičel iz Bruklina stvara umetnost tetovaža sa ozbiljnom strašću. Njene tetovaže se kreću od nekog klasičnog dizajna do smelih umetničkih dela sa jasnom umetničkom crtom. Mičel poseduje veštine kojima uspeva da izvede neke od najneverovatnijih tetovaža današnjice.

„Anthony Michaels“ – 287 hiljada pratilaca

anthony-michaels
Foto: uproxx.com

Nivo detalja i „dubina“ tetovaže Entoni Majklsa je fenomenalna. Nestvarna doza realističnosti crteža i lica koja izrađuje ljudima na telu su i mračna i primamljiva. Dvostruki pobednik rijaliti programa „InkMasters“, u kome se takmiče vrhunski majstori tetovaža. Ima svoj studio u Los Anđelesu, a iglom i mastilom čini istinska čuda, inspirisan pop kulturom.

„Lara Maju“ – 151 hiljada pratilaca

lara-maju
Foto: uproxx.com

Rad Lara Maju svodi se na umetnički minimalizam. Inspiraciju nalazi u prirodi, a studio joj se nalazi u Hamburgu. Njene tetovaže obično su vrlo seksi i diskretne, jednostavne i vrlo detaljne. Ovo su savršene tetovaže za nekoga ko želi nešto lepo i skriveno, neodoljivo, a opet nikako uobičajeno.

„Zaya“ – 145 hiljada pratilaca

gabby-colledge
Foto: uproxx.com

Gebi Koledž trenutno je hit u Londonu što se tiče izrade tetovaža. Njen pristup tetovažama vođenim prirodom je zavodljiv, iako dugo potcenjen. Koledž insistira na seksipilu, provokativnosti i misterioznosti. Pored toga što je „tattoo“ umetnica, ona je takođe i pevačica.

Izvor: uproxx.com

Tetovaže mladih u Srbiji govore više od života

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link