Dogadjaji Radionice

Najbolji raspust u Spomen-zbirci Pavle Beljanski

Manifestacija Novosadsko dečje leto se, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra „Deci na dar“, realizuje od kraja juna do kraja avgusta 2016. godine. A i ovog leta, od 27. juna do 1. jula u manifestaciji učestvuje Spomen-zbirka Pavla Beljanskog koja je za drugu nedelju letnjeg raspusta, pripremila kreativne radionice, namenjene grupama do 20 učesnika uzrasta od 6 do 12 godina.

Program obuhvata praktičan rad uz prethodni obilazak stalne postavke i aktuelne izložbe Pavle Beljanski – prijatelj umetnika: Stojan Aralica, a kroz aktivno učenje i druženje deca saznaju više o kolekcionaru, njegovoj zbirci umetničkih dela, osnovnim umetničkim tehnikama i žanrovima, pravilima ponašanja i rada u muzeju. U kreiranje i realizaciju radionica uključen je stručni tim – kustosi Spomen-zbirke, uz pomoć studenata sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Radionice u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog održavaće se svakog dana od 27. juna do 1. jula od 11 do 13 sati.

Ponedeljak, 27. jun: Gde pripadam

Nastao je nered kada su se izmešale razglednice sa delima iz kolekcije Pavla Beljanskog. Kako bi ponovo uredili našu policu razvrstavaćemo ih po autorima, uz pomoć igre prepoznavanja slikarskog rukopisa. Omiljenu sliku ćemo naslikati.

Utorak, 28. jun: Volim leto

Posmatrajući slike sa izložbe Stojana Aralice svako će ispričati svoju priču na temu šta nas asocira na leto: raspust, putovanja, odmor u priprodi, knjige, odevni predmeti, boje… A onda svi na slikanje omiljenog letnjeg doživljaja.

Sreda, 29. jun: Komadić koji nedostaje

Zamislite da su neke slike sa izložbe o Stojanu Aralici ostale bez naslikanih delova! Mi ćemo docrtati šta nedostaje, na naš način.

Četvrtak, 30. jun: Čiji sam komadić

Delovi sa nekoliko slika sa izložbe su se izgubili! U zajedničkoj potrazi kroz postavku pomoći ćemo im da nađu delo kome pripadaju.

Petak, 1. jul: Žena sa slamnim šeširom

Inspirisani slikom Stojana Aralice pravimo vesele letnje šešire raznih boja i neobičnih ukrasa od papira, plastičnih perli i drugih materijala.

Još zanimljivih radionica potražite ovde

 

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link