Uncategorized

Najbolji letnji festivali u Srbiji

Srbija, zemlja slavalja, duge tradicije, žive muzike i odlične kuhinje, zemlja u kojoj se odigravaju najbolji festivali i najbolja muzička dešavanja. Tradicija zajedničkog okupljanja održala se i do današnjih dana. Danas se ogleda se u velikom broju raznovrsnih festivala, kao i popularnih manifestacija koje možete pronaći u svakom kutku zemlje.

Love fest u Vrnjačkoj banji


2007.godine Vrnjačka Banja je dobila svoj prvi međunarodni muzički festival. Popularnost atrakcija u ovoj banji neprestano raste, a sa pojavom čuvenog Love festa Vrnjačka Banja dostigla je nove nivoe popularnosti i posećenosti. Teško da možemo da smislimo bolju letnju manifestaciju od ove. Tokom dugih i vrelih letnjih dana Love fest biće pravo uživanje i osveženje. Manifestacija je dobila ime Lovefest (festival ljubavi) po jednom od prepoznatljivih simbola mesta, mostu ljubavi. Na festivalu su zastupljeni razni muzički žanrovi, tako da možete uživati na nekoliko bina i pozornica. Ipak, elektronski zvuk je nešto što pretežno dominira. Spremite se na lud i nezaboravan provod, kao i na odlične žurke koje traju sve do ranih, jutarnjih časova.

Kada se održava Love fest

S obzirom na to da je reč o letnjem festivalu koji se tradicionalno održava u avgustu mesecu, idealan je za sve one koji vole dobar, moderan, elektro zvuk i koncerte sa gomilom ljudi. Love fest obično traje oko pet dana. Mesto većine glavnih događaja je park pored izvora Jezero blizu centra Vrnjačke Banje. U njemu su postavljene tri bine: Fire stage, Burn energy stage i Live stage. Naša preporuka je da, svakako, ostanete svih pet dana jer je sadržaj festivala veoma bogat i raznovsrtan, tako da će svako uživati. Ipak, kako bi ostali svih pet dana neophodan vam je dobar, proveren i siguran smeštaj. Apartmani Vrnjacka Banja su tu da vam upravo to i pruže. Svaka smeštajna jedinica koja je u ponudi uređena je po najnovijim standardima i sadrži sve što je potrebno za kvalitetne boravke. Na samo jedan klik od vas se nalazi veliki broj odličnih smeštajnih jedinica koje su savršene za duže i kraće boravke.

Otkrijte magiju Bajine Bašte na čuvenom Bašta festu


Bajina Bašta maleno je naselje na zapadu zemlje, na samoj granici sa Bosnom i Hercegovinom. Bajina Bašta je mesto u kome ćete uvet pronaći nešto što možete raditi, kao i manifestacije u kojima ćete uživati. Bajina Bašta i cela njena prelepa okolina tokom čitave godine predstavljaju odličnu turističku destinaciju i dom nekih od najzanimljivijih festivala u Srbiji. Čuveni i nadaleko poznati Bašta fest je internacionalni festival kratkog, igranog filma koji se već godinama uspešno odigrava u Bajinoj bašti prvog vikenda u julu mesecu i traje puna četiri dana. Bašta fest je festival od velikog značaja za kulturu i umetnost cele zemlje i redovno okuplja mnoštvo turista i ljubitelja filma. Projekcije odličnih i kvalitetnih filmova odvijaju se uglavnom noću, pod vedrim zvezdanim nebom. Na festivalu često gostuju poznata glumačka imena, dok se svi delovi bogatog i raznovrsnog programa održavaju na otvorenom. Bašta fest posebno promoviše mlade autore i time im daje odličnu odskočnu dasku za ostatak karijere.

Odmor u Bajinoj Bašti

Bajina Bašta je jedan od najlepših gradova u Srbiji. U ovom gradu pokraj Drine organizuje se veliki broj festivala i manifestacija. Ovim manifestacijama obuhvaćene su kako kulturološke, tako i zabavne aktivnosti, a Bašta fest je samo jedan od njih. Bezbroj je lepih i zabavnih aktivnosti u ovom kraju naše zemlje. Blizina prelepe neukrotve reke Drine, kao i planine Tare i popularnog jezera Perućac samo su neki od veoma dobrih razloga zbog kojih bi trebalo da posetite ovaj divan grad na zapadu naše zemlje. Smeštaj u Bajinoj Bašti je tu da vam pruži najbolju ponudu odličnih smeštajnih jedinica. Njihove odlične cene čine da se lako mogu prilagoditi različitim mogućnostima, a vama omogućiti da za malo novca priuštite kvalitetan prostor. Na vama je da istražite našu ponudu i odaberete smeštaj koji vam najviše odgovara.

Šabački letnji festival


Šabac je poznat kao grad boema i šaljivdžija. Šabac je grad koji iz svakog svog ugla odiše umetnošću. Kao značajno kulturno središte čitavog okruga, Šabac je mesto koje sadrži veliki broj važnih kulturnih ustanova. Festival koji se održava od 2003. godine u unutrašnjosti tvrđave Stari grad i koji afirmiše različite vrste umetnosti: filmsku, pozorišnu, likovnu i savremenu muzičku. Održava se tokom pet avgustovskih dana, kada u Šabac dolaze najpoznatija imena naše muzičke scene. Za sve ljubitelje dobrog zvuka, odlične muzike i dobrog provoda, ova manifestacija je pravi izbor. Pored muzike, ovaj festival veoma vredno radi na promociji ostalih vidova umetnosti, tako da nije grana umetnosti nije zapostavljena. Sadržaj je veoma bogat i raznovrstan, tako da se može pronaći nešto za svačiji ukus. Stan na dan Šabac je tu da vam pruži najbolji smeštaj. Na vam je da pronađete željeni apartman i rezervišete savršen prostor za odmor putm samo jednog klika. Obezbedite divne trenutke, istražite lepote Šapca i njegove okoline. Verujemo da ćete oduševljeni ponudom i programom ovog festivala.

Darko Damnjanović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
Share via
Copy link