Beograd

Najbolje destinacije za jesenji odmor

Da li ste i vi iznenađeni brzinom kojom je leto 2021.godine proletelo? Zato što mi zaista i iskreno jesmo. Jun, jul, avgust i septembar su nestali pre nego što smo uspeli da izgovorimo keks. Odjednom, letu je i zvanično došao kraj, a sve čudnije vreme sklono raznim promenjivostima, počelo je da nam šalje jasne znake da sklonimo šorceve i pripremimo naše jesenje mantile i kapute. Naravno, ne zaboravite i kišbrane jer šta je jesen bez par kapi kiše dnevno. Ipak, ne klonite duhom, naša zemlja poseduje prelepe destinacije koje mogu biti savršene za pravi, jesenji odmor. Ukoliko vas zanima koje su to, samo nastavite da čitate.

Jesen na planinama

Na malo kom mestu možete tako snažno osetiti pravu jesenju atmosferu kao na našim, popularnim planinama. Priroda i jesen igraju u tome značajnu ulogu. Sve promene boje i vremena mogu uticati na to da se promene dese i unutar vas. Imamo tu sreću da živimo u zemlji koja je izuzetno bogata brdovitim i šumovitim predelima u kojima je vegetacija bujna i neukroćena. U takvim predelima jesen još više dolazi do izražaja, a na vama je samo da uživate u raznolikoj paleti svih jesenjih nijansi. Šume i proplanci naših planina ponose se svojom zadivljujućem lepotom, a u jesen doživljavaju pravu rapsodiju boja.

Jesenji odmor na Tari


Tara je prava, planinska lepotica koja može biti odlična destinacija za jesenji odmor jer njena priroda, zahvaljujući redovima gusto zbijenih četinara, ostaje jednako lepa i raskošna. Naravno, pronaći ćete poneko listopadno drvo koje je izgubilo svoje letnje listove, ali okolo je pregršt borova i četinara koji će to kompenzovati. Istraživanje lepo uređenih i jasno obeležnih staza za pešake uvek je dobra ideja na Tari, čak i tokom jesenje sezone. Posetu Tari u oktobru i novembru bi smo preporučili svima, ali najviše onima koji vole manje gužve, veću privatnost i pravi mir. Pik sezone je uglavnom, tokom leta i zime, ali to ne znači da ponekad melanholičnu jesen na Tari treba zaobići. Sasvim naprotiv, za vreme jeseni možete najbolje videti kako priroda menja svoje ruho, kako se smenjuje svoje boje i postepeno oblači jesenje tonove.

Stara planina- doživite jesenju avanturu

Još jedna planina koja će vam doneti tu posebnu, jesenju energiju, svakako je, Stara planina. Jesenja atmosfera može biti prilično posebna. Naša preporuka je da se uputite u šetnju pešačkim stazama, gledajući kako vam sitne grančice pucaju pod nogama i kako je opalo lišće poprimilo bronzane i bakarane nijanse. Priroda koja preuzima novo ruho i menja se pred vašim očima je nešto što morate doživeti i gledati iz prve ruke, a bujna vegetacija Stare planine će vam upravo to i pružiti. Stara planina savršena je destinacija za pravi porodični odmor. Reč je o pravoj oazi prirode koja se ponosi svojim divnim pejzažima, a u skorije vreme su predeli ove planine su dodatno obogaćeni raznovrsnim, turističkim sadržajima.

Smeštaj na planinama

Naravno, kako bi ste zaista osetili i spoznali sve jesenje čari na planinama za to vam je potrebno da provedete nekoliko dana u netaknutoj i bujnoj prirodi. Nakon celog dana koji provedete istražujući sva ta prirodna bogatstva, biće vam neophodan dobar i udoban smeštaj u kome se možete odmoriti. Zbog toga su tu za vas Tara smeštaj, kao i Stara planina smeštaj. Na ovim linkovima pronaći ćete najbolju ponudu smeštajnih jedinica na obe planine. Svi apartmani su veoma moderni, lepo opremljeni i redovno održavani, a verujemo da će vas i cene prijatno iznenaditi. Ukoliko se odlučite za ovaj vid smeštaja budite sigurni da ćete osetiti pravu domaćinsku atmosferu, a što se tiče prijatne, jesenje energije i ona je, takođe, zagarantovana.

U jeseni se nalazi nešto posebno, neka sasvim jedinstvena energija koju je teško opisati, ali koja se najbolje oseća na planinskim vrhovima. Jesen za sobom nosi mnoštvo emocija i boja. Svaka promenjena boja lista poseduje nešto neprocenjivo. Kao što bi jedan legendarni, srpski pevač rekao:
Jesen u mom sokaku, lišće pada na sve strane…
Doživite i vi jesen u skrivenim sokacima Tare, a neka vam opalo lišće bude jedna vrsta opomene da se sve menja, da vremena prolaze i da ništa nije trajno. Ali upravo zbog toga je dragoceno i neprocenjivo, tako da potrudite se i iskreno uživajte u svakom trenutku.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link