Uncategorized

Nagrađivani filmovi ovih dana u bioskopu KCNS-a

Od 5. do 9. novembra u Kulturnom centru Novog Sada očekuju nas sledeći filmovi.

Ne vraćam se, 19:00h

Estonija/Rusija/Finska/Belorusija/Kazahstan, 2014, 110 min.

Režija: Ilmar Rag

Scenario: Oleg Gaze, Jaroslava Pulinovič, pisac

Uloge: Andrej Astranhansev, Olga Belinskaja, Alja Emintseva

Festivali: 2014: Filmski festival Trajbeka – nagrada Nora Efron – Spec. priznanje Ilmaru Ragu; Filmski festival „By The Sea“ – Nagrada Diorafte za film i književnost; Filmski festival „Let’s CEE“ – Glavna nagrada za dugometražni film; Međunarodni filmski festival u Minsku „Listapad“ – Specijalna nagrada predsednika Belorusije

Anja je atraktivna uspešna mlada studentkinja. Drži predavanja o Bajronu i u vezi je sa nešto starijim, oženjenim profesorom. Jednog dana život joj se iznenada menja nagore. Zbog lažnih optužbi, primorana je da pobegne, prerušena u beskućnicu. Tokom bekstva, Anja upoznaje dvanaestogodišnju Kristinu, siroče, koje je podjednako očajno i u potrazi za svojom bakom. Njihovo prijateljstvo predstavlja prekretnicu u Anjinom životu. Ponovnim proživljavanjem perioda adolescencije, ona je primorana da promeni svoj život. Za to vreme, mlađa Vika grčevito želi da prigrli nekog svog.

Feniks 21:00 h

Phoenix, Nemačka, 2014, 98 min.

Režija: Christian Petzold, po motivima romana „Der Asche entstiegen“ Hubert

Monteilhet-a

Scenario: Christian Petzold

Uloge: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf

Nagrade i priznanja: Nemačka filmska nagrada 2015 za najbolju glavnu žensku ulogu (Nina Hos) i Nemačka filmska nagrada 2015 za najbolju sporednu žensku ulogu (Nina Kuncendorf)

Nedugo po okončanju Drugog svetskog rata Jevrejka Neli vraća se u Nemačku, obeležena teškim povredama lica, koje je pretrpela u koncentracionom logoru. Njen bivši muž Džoni ni ne sluti da je ona preživela holokaust. Neli traga za njim, uprkos tome što ju je upravo on izdao nacistima, kako tvrdi njena prijateljica Lene. Kada se ponovo sretnu, Džoni ne prepoznaje Neli, ali uočava sličnost između nje i svoje nestale supruge. Tako dolazi na ideju da bi Neli mogla da preuzme ulogu njegove žene, za koju veruje da je mrtva. Time bi ona pomogla Džoniju da se domogne imetka nestale supruge, tj. njenog sopstvenog imetka. Tako ona počinje da igra sopstvenu dvojnicu. Da li ju je Džoni ikad voleo? Film govori o nemogućnosti povratka pređašnjem životu i nekadašnjem identitetu, koji je po svemu sudeći zauvek izgubljen.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share